Șoferul de TIR care a provocat carnagiul din Ungaria, va fi pus să repare autostrada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Munteanu este şoferul care a produs carnagiul de pe şosea
Ovidiu Munteanu este şoferul care a produs carnagiul de pe şosea

Şoferul de TIR care a provocat accidentul din Ungaria în care şi-au pierdut viaţa 14 români începe deja să își primească răsplata pentru inconștiența de care a dat dovadă. După ce autoritățile au decis să îl rețină în arest preventiv, ungurii au stabilit daunele pe care le va achita șoferul pentru stricăciunile produse la autostradă.

Ovidiu Munteanu, în vârstă de 31 de ani, angajat al firmei de transport Transalex, se află încă în spitalul din Ungaria, acolo unde în urmă cu aproximativ două săptămâni a provocat un accident în care 14 români și-au pierdut viața iar un altul este în stare gravă, fiind ținut în viață cu ajutorul aparatelor medicale. Nici arădeanul nu a scăpat ușor. Acesta a suferit traumatisme și leziuni grave, dar care nu i-au pus viața în pericol.

Arestat preventiv

La doar câteva ore de producerea accidentului, autoritățile au decis inițial ca șoferul să fie reținut pentru 72 de ore, după care s-a luat însă măsura arestării sale preventive.

Bun de plată

Ovidiu Munteanu va trebui să plătească 15.000 de euro numai pentru a acoperi contravaloarea stricăciunilor provocate pe drumul dintre Mako şi Szeged.Reparaţia autostrăzii pe care a avut loc tragedia îl va costa pe conducătorul autotrenului 10.000 de euro. Alţi 5.000 de euro va trebui să achite pentru plata echipelor de intervenţie care au curăţat locul accidentului.

De asemenea, cel mai probabil, arădeanul poate fi bun de plată şi în cazul singurului supravieţuitor al tragediei, pentru că ar putea fi nevoit să achite şi cheltuielile medicale ale acestuia.

Citește mâine în Adevărul mai multe detalii despre daunele pe care le-a provocat șoferul arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite