Șoferii de TIR-uri, controlați “la sânge” de maghiari. La vama Nădlac s-au format cozi infernale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile de mare tonaj nu vor circula în Moldova
Maşinile de mare tonaj nu vor circula în Moldova

Sute de TIR-uri așteaptă la frontiera româno-maghiară să intre în țară. Cozile infernale au început să se formeze după ce autoritățile maghiare au dat startul unor verificări “la sânge” ale transportatorilor pentru combaterea contrabandei și evaziunii fiscale.

Coada formată de autotrenurile care așteptau să intre în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a ajuns azi noapte la aproximativ 15 kilometri. Șoferii care au reușit după îndelungi așteptări și verificări minuțioase, să treacă granița au spus că șirul de TIR-uri ajungea chiar și în prima localitate de lângă granița din Ungaria.

Cei care așteaptă să tranziteze frontiera spun că li se fac copii după actele de identitate și cele de transport ale camioanelor. Unii dintre şoferi spun că din cauza blocajului nu pot să îşi respecte timpii de odihnă impuşi de lege pentru că sunt puşi în mişcare periodic.

Verificările autorităților maghiare au ca principale obiective depistarea transporturilor de marfă fără documente legale sau cu nereguli în documente, identificarea societăților comerciale care efectuează operațiuni de import-export fără a respecta prevederile legale, prevenirea și combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum și produse accizabile.

Șoferii sunt însă exasperați și riscă să fie amendaţi de societăţile pentru care lucreză, în cazul în care vor întârzia la destinaţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite