Şoferii de TIR sunt forţaţi să sărbătorească Ziua Ungariei după ce poliţia maghiară a închis circulaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, şoferii automarfarelor vor trece graniţa cu Ungaria doar pentru ceaunele pregătite cu gulaş. Deşi nu şi-au făcut planuri pentru acest sfârşit de săptămână, şoferii de TIR au început de dimineaţă să-şi rezerve câte un loc în parcări.

Traficul din vămile arădene, gâtuit în acest weekend de restricţiile de circulaţie impuse de unguri pe fondul sărbătorii naţionale, a făcut ca de dimineaţă zeci de şoferi din Nădlac să-şi pună cheile de contact în cui, pentru a sărbători alături de unguri. În tot acest timp, frontieriştii arădeni suplimentează personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

„Cursele nu au fost programate ţinând cont de calendarul zilelor libere legale din ţara vecină, ceea ce provoacă de fiecare dată coloane de automarfare întinse pe kilometri întregi. În acest mod, nu avem nimic de făcut decât să aşteptăm în parcări să se deschidă graniţa, ori să trecem vama la unguri, la o porţie de gulaş şi nişte beri dacă tot suntem aici”, a spus Mihai Mocanu, 36 de ani, şofer de TIR.

S-au cazat la hotel

Şoferii care au fost anunţaţi din timp de închiderea vămilor arădene, au reuşit să-şi rezerve camera fie în Arad, fie la hotelurile amplasate pe DN7. „De săptămâna trecută am aflat că weekend-ul acesta nu vom avea sorţi de izbândă să trecem graniţa, aşa că încă de la începutul acestei săptămâni, împreună cu alţi doi colegi, am rezervat o cameră, până duminică, la hotel în Arad, tocmai pentru a evita traficul şi îmbulzeala din vamă”, a spus Marian Chivoi, şofer de TIR.

Pe de cealaltă parte, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a început să suplimenteze încă de dimineaţă personalul. „Ţinând cont de numărul mare de automarfare care se prezintă la ieşirea din ţară în punctele de trecere din Vestul ţării, au fost dispuse deja măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul automarfarelor, atât pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe cel de intrare”, a declarat agentul principal de poliţie Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

„În prezent, traficul de persoane se desfăşoară în condiţii normale“.
Mihaela Leş, purtător de cuvânt IJPF Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite