Se întocmeşte clasamentul anual al „Topului Firmelor”. Pentru anul financiar 2010 participă 2.906 firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad întocmesc clasamentul anual al „Topului Firmelor”. Unul din principalele obiective ale Camerei este promovarea firmelor din județul nostru la nivel regional, național și internațional.

În acest context, pentru al  XVIII-lea an consecutiv, Camera întocmește, în baza metodologiei unice la nivel național, „Topul Firmelor”.

Este competiția în afaceri atât la nivel local, cât și național, datorită metodologiei unitare și a indicatorilor luați în calcul. Aceștia sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat.

Cei de la Camera de Comerţ spun că la întocmirea clasamentului pentru anul financiar 2010 participă 2.906 firme din 13.831 depunători de bilanț.  Topul firmelor este clasificat pe șase domenii de activitate, împărțite pe grupe de activitate conform Codului CAEN rev. 2 al obiectului de activitate declarat pe propria răspundere a firmelor în bilanț și pe cinci clase mărime în conformitate cu Legea nr. 346/2004, respectiv microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii, mari și foarte mari.

Clasamentul judeţean de firme conţine câte maximum 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului total.

Sunt admise în topurile judeţene de firme entităţile care sunt comercianţi conform legii şi îndeplinesc simultan următoarele condiţii, referitoare la datele de bilanţ depus pentru anul 2010: profit din exploatare pozitiv; cel puţin un angajat; cifra de afaceri minimum 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minimum 250.000 lei  în cazul celorlalte firme. 

Nu sunt admise grupurile de interes economic (GIE) şi firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este mai mică decât zero. De asemenea, firmele membre ale camerei judeţene, care au achitat cotizaţia la zi, primesc o bonificaţie de 10% din punctajul total.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite