Şase migranţi din Siria, Iran şi Irak s-au ascuns într-un autocar ce mergea la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţii au fost prinşi de politiştii de la frontiera Nădlac
Migranţii au fost prinşi de politiştii de la frontiera Nădlac

Politiştii de frontieră arădeni au descoperit la Nădlac şase migranţi din Siria, Iran şi Irak ascunşi într-un autocar ce se îndrepta spre Roma. Cei şase intenţionau să treacă astfel ilegal frontiera româno-maghiară, pentru a ajunge in Austria.

„În data de 23 ianuarie, ora 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Ionel M. conducînd un autocar marca Kassbohrer Setra, înmatriculat în România, care circula pe ruta Bucureşti –Roma. Pe lângă cei 44 de pasageri, în autocar se mai afla cel de-al doilea şofer al autocarului şi însoţitorul de bord, ambii cetăţeni români. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunse în locaşuri special amenajate, şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie. Persoanele depistate au fost găsite în trei locaşuri special amenajate, astfel: trei în partea stânga a uşii de la mijlocul autocarului, două persoane sub podeaua culoarului autocarului, în partea din spate, şi o persoană în spatele scaunului şoferului”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt trei cetăţeni sirieni, doi cetăţeni iranieni şi un irakian, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 ani. Însoţitorul de bord a declarat că a fost contactat de un bărbat care i-a solicitat să îi transporte pe cei şase, ascunşi în autocar, până în Austria, urmând ca la destinaţie să îi dea, în schimbul serviciului, 200 de euro pentru fiecare persoană.

Cei şase migranţi s-au ales cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat iar cei doi şoferi şi însoţitorului de bord sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Vă mai recomandăm: Bilanţ al Poliţiei de Frontieră Galaţi: infracţionalitate în creştere, dar şi vigilenţă mai mare

FOTO VIDEO Doi poliţişti de frontieră reţinuţi pentru complicitate la contrabandă UPDATE

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite