Răzvan Blaj este biker la doar 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul biker se pregăteşte de şcoala de şoferi şi participă alături de tatăl său la diferite festivaluri dedicate motocicliştilor.

PROFIL
Născut: 3 iunie 1996
Studii: Elev în clasa a opta
Familie: Are un frate

Are doar 14 ani, dar este un adevărat dicţionar al cailor putere pe două roţi. Nu îi este frică să urce în şaua motorului, motiv pentru care recunoaşte că în momentul în care va împlini 18 ani, primul lucru pe care-l va face va fi şcoala de şoferi. „Pasiunea asta o am de la tata. El m-a dus încă de mic la festivaluri, unde am avut ocazia să văd cele mai frumoase şi interesante modele de motociclete. Îmi place faptul că fiecare în parte are ceva anume, nici una nu e la fel”, mărturiseşte tânărul biker.

De la bicicletă la cai putere
Incursiunea în lumea vehiculelor pe două roţi a început-o de mic, cu prima bicicletă pe care a primit-o cadou la vârsta de şase ani. „A fost destul de dureros să învăţ să merg pe bicicletă, dar a trebuit s-o fac mai ales că tata îmi spunea că atunci când voi fi mare îi voi călca pe urme cu motocicletele. Şi aşa a şi fost”, povesteşte Răzvan. Deşi urcă pe motocicletă doar când alături de el se află şi tatăl său, tânărul a găsit un substitut la caii putere: o bicicletă Gary Fisher.
„Nu a fost nouă când am cumpărat-o pentru că sunt foarte scumpe şi nu mi-am permis. Aşa am dat doar 1.200 de lei pe ea, dar sunt mulţumit. Cel puţin ţine locul motocicletei până voi lua carnetul”, mărturiseşte tânărul biker. „Dacă ai motocicletă nu înseamnă că eşti şi pătruns de spiritul motociclist. Nu toţi cei care sunt pasionaţi de motoare caută şi senzaţii tari”, spune Răzvan.

Cu rock-ul în sânge
Aşa cum îi stă bine unui biker, şi Răzvan, la fel ca mai toţi prietenii săi este adeptul rock-ului, mai ales că genul muzical se potriveşte ca o mănuşă imaginii unui motociclist.
„La toate întâlnirile motocicliştilor la care am fost, rock-ul e regulă. Bineînţeles că m-a prins şi pe mine. Face parte din farmecul acestei lumi a bikerilor de care m-am îndrăgostit”, povesteşte tânărul. Când vine vorba de modele, Răzvan este dedicat trup şi suflet motocicletelor de stradă. „Îmi plac foarte mult cruiser-urile pentru că îmi place să mă plimb mult. Plus că îţi oferă şi confort când eşti la ghidon, faţă de cele pentru vitezişti sau pentru competiţii”, spune Răzvan Blaj.

Întrebări şi răspunsuri

Ce împliniri îţi aduce pasiunea ta?
Faptul că am ocazia să fac excursii în primul rând. În al doilea rând, cred că trebuie să aştept majoratul ca să mă implic şi eu serios.

Nu e o pasiune cam periculoasă pentru vârsta ta?
Cu motocicleta mă dau doar la festivaluri şi în excursii când merg cu părinţii. Consider că şi bicicleta e la fel de periculoasă dacă nu eşti atent. De mai multe ori cazi de pe ea mai rău decât de pe un motor.

Ce-i place
Îmi place foarte mult să mă ocup de motocicleta tatălui meu. Îmi place să ies cu prietenii cu bicicleta sau chiar cu rolele la câteva ture pe mal sau prin parcuri.


Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii răi şi cei care te mint în faţă. Nu-mi place faptul că mai trebuie să aştept atâţia ani să-mi iau carnetul. Şi nu-mi place că nu avem în Arad piste pentru biciclişti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite