Protest Greenpeace la o benzinărie din Arad: 15 activişti cer eliberarea a 30 de persoane reţinute în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au purtat pancarte
Protestatarii au purtat pancarte

Un grup de 15 activişti Greenpeace din trei ţări: România, Ungaria şi Austria protestează, astăzi, în faţa benzinării Gazprom din cartierul arădean Aurel Vlaicu.

Patru dintre ei s-au urcat pe pe acoperiş. Aceştia cer eliberarea unor activişti reţinuţi în Rusia şi protestează împotriva exploatărilor petroliere din Arctica.

Protestatarii au pancarte cu mesaje în română şi engleză prin care cer oprirea exploatărilor petroliere de orice fel în Arctica, afirmând că acolo au loc poluări, dar cerând, totodată, şi eliberarea a 28 de activişti Greenpeace şi a doi jurnalişti reţinuţi în Rusia.

„Sunt acum în închisoare pentru că au protestat paşnic împotriva gazelor de ţiţei din Arctica. Acestea sunt foarte periculoase pentru că contribuie la distrugerea mediului. Protestatarii Greenpeace erau paşnici şi cu toate acestea se află în închisoare. Companii ca Gazprom doresc să foreze în Arctica”, a declarat Doina Danciu, reprezentant Greenpeace România.

Protestatarii spun că în 18 septembrie, în urma unui protest paşnic împotriva platformei Gazprom din Marea Peciora, o instanţă de judecată din Rusia i-a acuzat pe cei 30 de „piraterie şi huliganism” şi i-a arestat. Jandarmii arădeni spun că protestul nu este autorizat. Ei se află la faţa locului pentru a asigura măsurile de ordine. Câţiva dintre protestatari au fost amendaţi. 

Vă mai recomandăm: Activiştii Greenpeace care au protestat pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic s-au ales cu dosar penal pentru piraterie

Rusia transferă membrii echipajului Greenpeace deţinuţi la o închisoare din Sankt Petersburg

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite