Activiştii Greenpeace care au protestat pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic s-au ales cu dosar penal pentru piraterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au escaladat o platformă petrolieră din Oceanul Arctic, pe care au organizat un protest ecologist, activiştii de la Greenpeace s-au ales cu dosar penal pentru piraterie. Asta, după ce joia trecută, 15 KGB-işti înarmaţi au descins pe nava lor şi i-au ţinut „ostatici”.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei de Anchetă din Rusia, Vladimir Markin, a spus că protestul ecologiştilor constituie piraterie şi a ţinut să precizeze că „toţi autorii atacului asupra platformei vor răspunde, indiferent de naţionalitatea lor”.

Cei de la Greenpeace s-au arătat revoltaţi de decizia autorităţilor ruse, spunând că acuzaţia de piraterie este absurdă şi contradictorie legislaţiei ruse. „Articolul 227 din Codul Penal privind pirateria are trei caracteristici definitorii: capturarea unui vas prin uz de forţă, cu scopul de a apropria bunul altuia”, a declarat un expert în legislaţia mediului înconjurător pentru RIA Novosti.

Spărgătorul de gheaţă Arctic Sunrise al organizaţiei Greenpeace a fost confiscat de grănicerii ruşi, joia trecută, în apele internaţionale, la o zi după ce au fost reţinuţi doi activişti - unul finlandez şi altul elveţian - pentru escaladarea platformei Prirazlomnaia pentru a organiza un protest împotriva forajului în Oceanul Arctic. Nava celor de la Greenpeace a ajuns marţi în portul din Murmansk.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite