Producător de film italian făcut Doctor Honoris Causa la Arad. Este considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din industria filmului la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de film italian Andrea Iervolino (29 de ani) se află în aceste zile la Arad, la invitaţia Univeristăţii de Vest „Vasile Goldiş”, care i-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa.

În urma dicuţiilor purtate de şefii universităţii cu Andrea Iervolino s-a luat decizia ca, în curricula Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, să fie introdus un curs de Bioetică a Cinematografului. Cursul va fi predat studenţilor de la Secţia de Comunicare.

De asemenea, sunt discuţii pentru deschiderea unui centru cinematografic naţional pentru studenţi. Aceştia vor putea să producă şi să difuzeze filmele la nivel studenţesc. Iervolino şi-a arătat intenţia de a realiza un film despre Arad, care să cuprindă aspecte atât din oraş, cât şi de la Macea, de la Grădina Botanică şi castel.

Andrea Iervolino se află la Arad alături de tatăl lui şi de câţiva prieteni. A avut întâlniri şi cu oficialităţile locale. 

Miercuri, 25 octombrie, producătorul italian a primit din partea Univeristăţii de Vest „Vasile Goldiş” titlul de Doctor Honoris Causa.

„La propunerea Centrului Cultural Italian din cadrul Univeristăţii de Vest „Vasile Goldiş” a fost adus în faţa comisiei de analiză un model de succes pe care tinerii noştri îl pot urma, de la care pot învăţa ce însamă sacrificiul, perseverenţa dăruirea, precum şi dorinţa de a fi cât mai aprope de copiii aflaţi în pericol şi de tinerii aflaţi în situaţii dificile. Mărturie în acest sens, stă decizia de a dona pentru acţiunile de binefacere ale El Buen Samaritano, tot profitul obţinut din filmul Byond the Sun. Un film realizat în urma solicitării Sfinţiei Sale  Papa Francisc, care să comunice mesajul lui Iisus de iubire faţă de copiii din întreaga lume”, a declarat Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş.

image

Andrea Iervolino a primit, împreună cu Al Pacino şi Barry Levinson, premiul de cel mai bun producător, la cea de-a 71-a Ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. La cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a primit, împreună cu James Franco, acelaşi premiu pentru filmul „Bătălie îndoielnică”. În anul 2015, a devenit „Ambasador al cinematografiei în lume” la Toronto şi „Cel mai bun om de afaceri italian din lume”. A primit multe alte premii de-a lungul carierei. A fost numit unul din  Oamenii de afaceri ai anului 2015 de către revista Variety.

În anul 2016 a primit premiul pentru Cel Mai Bun Producător şi Om de Afaceri la Festivalul de Film Contemporan Italian.

Andrea Iervolino, care a fost producător de la vârsta de 16 ani, a produs, finanţat şi distribuit peste 60 de filme.

Co-fondator a numeroase şi diverse societăţi de producţie, în prezent este cel mai tânăr antreprenor italian din lumea producţiei cinematografice.

Andrea Iervolino a lansat Grupul AMBI cu partenera sa de afaceri, Monika Bacardi, grup a cărui sarcină este să ofere finanţare pentru filme internaţionale cu buget mediu şi mare în care joacă nume de la Hollywood.

Iervolino a produs thrillerul SF de acţiuni Andron- Black Labyrinth (Andron – Labirintul Negru), în regia lui Francesco Cinquemani şi avându-i în distribuţie pe Alec Baldwin, Danny Glover, Gale Morgan Harold III şi pe cântăreaţa Skin.

Andrea Iervolino şi regizorul Marco Risi au produs TreTocchi, în regia lui Marco Risi. În colaborare cu Paradox Studios, AMBI a produs şi comedia romantică AllRoadsLeadto Rome (Toate drumurile duc la Roma), în a cărui distribuţie au fost: Sarah Jessica Parker şi RaoulBova, Paz Vega, Claudia Cardinale şi RosieDay.

Împreună cu Franco'sRabbit Bandini Productions şi cu That's Hollywood Pictures, AMBI a finanţat şi produs un film în regia lui James Franco, ecranizare după romanul realist şi curajos al lui Steinbeck: In DubiousBattle (Bătălie îndoielnică), film ce i-a avut în distribuţie pe James Franco, Selena Gomez, Nat Wolff, JoshHutcherson, ZachBraff, Vincent d'Onofrio, Robert Duvall, Ed Harris, Bryan Cranston.

image

De asemenea, Andrea Iervolino şi MonikaBacardi sunt coproducători, împreună cu Gerard Butler, al filmului Septembers of Shiraz, cu stele de cinema precum Salma Hayek şi cu laureatul Oscar AdrienBrody.

Recent, compania s-a lansat şi în lumea animaţiei, cu două filme de animaţie: East End şi Arctic Justice – ThunderSquadşi a finalizat deja contracte importante cu staruri hollywoodiene pentru vocile personajelor, staruri precum Jeremy Runner, John Cleese, Alec Baldwin, James Franco, Anjelica Houston, Heidi Klumşi OmarSy. De asemenea, AMBI lucrează şi Groove Tailsşi a semnat cu JamieFoxxpentru vocea personajului principal.

Andrea Iervolino şi MonikaBacardi, împreună cu producătorul american Sniper Andrew Lazar, au produs filmul Sci-FiRupture, în care au jucat Noomi Rapace, MichealChiklis, Peter Stormare, KerryBishé, LesleyManvilleşi Ari Millen, în regia lui Steven Shainberg.

A produs şi thrillerul psihologic Lavender (Lavanda), sub regia lui EdGass-Donnelly şi avându-i ca protagonişti pe AbbieCornish, DermotMulroney, Diego Klattenhoffşi Justin Long.

Împreună cu producătorul Daniele di Lorenzo, Andrea Iervolino şi MonikaBacardi au obţinu drepturile asupra filmului lui Fellini La Dolce Vita, graţie acordului Francescăi Fellini şi familiei acesteia.

Între timp, ei au finanţat şi produs, în colaborare cu Christine Alderson de la Ipso Facto, ThisBeautiful Fantastic, regizat de Simon Aboud şi avându-i în distribuţie pe Jessica Brown Findlay, Tom Wilkinson, Andrew Scott şi Jeremy Irvine.

În septembrie 2015, Andrea Iervolino şi MonikaBacardi au deschis cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto cu un mare eveniment caritabil Gala AMBI – Cinematografia în ajutorul oamenilor pentru susţinerea Fundaţiei Prinţului Albert al II-lea de Monaco care premiază cauze ecologice şi care vizează combaterea schimbărilor climatice. Gala a fost prezentată de către comicul candianMartin Shortşi s-a încheiat cu un spectacol rar, excepţional susţinut de legenda pop Diana Ross. Co-preşedinţi de onoare au fost James Franco şi Heidi Klum. Alteţa sa Regală, HSH Prinţul Albert al II-lea a vorbit despre organizaţia sa în faţa multor invitaţi speciali cum ar fi: Mischa Barton, Danny Trejo, Paul Haggis, Michael Madsenşi Paul Sorvino.

În luna noiembrie 2015, AMBI a anunţat că a lansat un fond de 200 milioane de dolari pentru finanţarea turnării de filme din care să fie cinci filme de lung metraj şi aproximativ zece să fie cu buget redus. Curând după aceea, AMBI şi-a anunţat planurile de a reedita Memento din acest fond.

image

De asemenea, AMBI a anunţat  că va finanţa şi va produce filmul de lung metraj Lamborghini- The Legend (Legenda) despre viaţa lui Ferrucio Lamborghini.

Andrea Iervolino şi MonikaBacardi au găzduit o vizionare privată a filmului ThisBeautiful Fantastic în cadrul premiilor BAFTA, de la Londra. Invitaţii speciali la acest eveniment au fost: Sir Paul McCartney şi fiicele sale: Mary şi Stella; David Gilmore, Noel Gallagher şi mulţi alţii, inclusiv regizorul filmului Simon Aboud şi actorii Jeremy Irvine şi Andrew Scott.

AMBI Media Group a finanţat şi produs TotheBones (Până la os), avându-i ca protagonişti pe Keanu Reevesşi Lili Taylor şi Black Butterfly (Fluturele negru) regizat de Brian Goodmanşi cu Antonio Banderas şi Jonathan RhysMeyers. Aceste filme vor fi prezentate cumpărătorilor de la Cannes, în lunile ce vor urma.

AMBI Distribution a ajuns să reprezinte, la Cannes, drepturile internaţionale ale muzicalului Basmati Blues, avându-l pe premiantul Oscar Brie Larson în rol principal. Andrea Iervolino şi MonikaBacardi au anunţat şi că vor produce şi finanţa filmul biografic DIONNE! despre viaţa reală a legendei muzicii DionneWarwick.

Andrea Iervolino şi MonikaBacardi au finanţat şi produs filmul Future World (Lumea viitoare) în regia lui James Franco şi având în distribuţie pe: James Franco, MillaJovovich, LucyLiu, Method Man, SukiWaterhouseşi Snoop Dog.

Vă mai recomandăm: O tânără din România a fost desemnată cel mai bun producător feminin de film în 2017. Anonimă în ţară, premiată printre vedete la Hollywood

INTERVIU Producătorul de film Ada Solomon: „M-am întâlnit cu singurătatea succesului“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite