Pregătiri în toi pentru Festivalul Părădăicilor la Macea în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Macea va fi săptămâna viitoare gazda celui de-al doilea eveniment dedicat producătorilor de roşii. Organizatorii spun că la eveniment vor participa zeci de producători din toate colţurile judeţului cu standuri de mâncare.

Reprezentanţii Consiliului Local Arad au anunţat că se pregătesc pentru a doua ediţie a Festivalului de Părădăici organizat la Macea. Evenimentul va avea loc, în zilele de 10 şi 11 iulie şi se va desfăşura la castelul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. „La festival vor participa zeci de producători de roşii din toate colţurile judeţului, care îşi vor expune recolta şi vor prepara bulion la faţa locului”, a declarat Ioan Mercea, primarul din Macea. De asemenea, la evenimentul mult aşteptat de arădenii din întreg judeţul nu vor lipsi producătorii de „Salam de Nădlac”, „Pită de Pecica” sau „Ţuică de Chisindia”. „Am participat şi anul trecut la eveniment şi a fost spectaculos, de aceea o să merg şi în weekendul care urmează. Producătorii prepară mai multe feluri de mâncare bazată pe roşii, dar şi bulion de casă. Aşa că avem de unde învăţa. Sunt foarte gustoase şi produsele tradiţionale”, a spus Viorel Covaci din Arad.

Întâlnire cu fii satului
În prima zi a festivalului va avea loc şi un simpozion la care vor participa specialiştii din zonă, reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, responsabili pentru implementarea proiectelor europene şi producătorii agricoli. Organizatorii au mai anunţat că vizitatorii vor putea participa şi la o întâlnire cu fiii satului, iar seara sunt programaţi la un bal la Căminul Cultural din localitate. „Duminică, cele mai frumoase standuri cu roşii vor fi premiate. De asemenea, cei mai buni bucătari vor primi diplome de merit”, a adăugat Ioan Mercea, primarul din Macea. Jocul şi voia bună vor fi întreţinute de membrii grupului „Rapsozii Zărandului” şi formaţiei Gabi Bârsăuan. Prezentatorul întregului program va fi actorul arădean Zoli Lovas. Organizatorii s-au gândit şi la cei mici, care vor avea parte de „face painting” şi se vor putea „aventura” pe un uriaş tobogan gonflabil. „Mi-ar plăcea dacă s-ar organiza şi un concurs de împuşcături cu roşii la acest eveniment, cred că ar fi mult mai haios şi ne-am simţi cu toţii bine. O să merg, mai ales că bunicii mei sunt din Macea, iar la ediţia trecută a fost distracţie pe cinste”, a declarat Mihaela Laurenţiu din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite