Povestea fetiţei care a murit de dorul mamei sale

0
0

O fetiţă de doar 10 ani şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă, după ce a refuzat să mănânce timp de aproape doi ani, la scurt timp după ce mama a părăsit-o. Bunica este atât de săracă încât nu are bani să o îngroape, iar mama este de negăsit.

Mamă denaturată: un copil i-a murit de foame, celălalt a fost abandonat la naştere. "Prioritar e să fac bani", spune mama

Monica Cizmaş şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă, după o suferinţă de doi ani, sporită de încăpăţânarea de a protesta la dispariţia unui părinte. Micuţa în vărstă de zece ani a fost lăsată de mamă în grija bunicii în urmă cu doi ani, când femeia care i-a dat viaţă a plecat în străinătate. În scurt timp, Monica, pe atunci un copil sănătos care locuia în comula timişeană Teremia Mare, a început să nu mai mănânce, de dorul mamei. Bunica, cea care a încercat să o crească aşa cum a putut, într-un mediu sărac, a dus-o la Spitalul Luis Ţurcanu din Timişoara, unde fata a rămas internată mai bine de un an.

Pentru a afla mai multe despre copilul care a murit de dorul mamei, daţi CLICK pe GALERIA FOTO de mai jos:

image

Nu a mâncat de tristeţe

Între timp, pentru că mama avea, conform actelor, domiciliul în judeţul Arad, s-a realizat un transfer între spitale şi Monica a ajuns în Spitalul Judeţean Arad, unde şi-a petrecut ultimele şase luni din viaţă. Conform spuselor asistentelor, copilul a refuzat să mănânce în tot acest timp, iar medicii nu au putut să o diagnosticheze decât cu anorexie. „Era anorexică, practic refuzul fetiţei de a se hrăni reprezintă o formă de protest vizavi de atitudinea mamei de a o părăsi. A ajuns într-o stare atât de gravă, încât organele vitale nu au putut să mai funcţioneze, în ciuda eforturilor noastre. Noi am hrănit-o artificial şi prin perfuzii", a declarat Teodora Olariu, director medical al Spitalului Judeţean şi medicul care a tratat-o pe micuţă.

Arad, Cristina Negrea, mama fetei care a murit de foame în spital

Şi sora ei a fost abandonată

Asistentele îşi amintesc că, uneori, foarte rar, fata era vizitată de mamă, momente în care începea să îşi revină, ba chiar şi mânca. În prezent, mama nu este de găsit, iar bunica spune că este prea săracă pentru a veni să ridice corpul nepoatei sale. Scurta şi tragica poveste de viaţă a Monicăi s-a încheiat în această dimineaţă, când corpul fetei nu a mai putut face faţă slăbiciunii. Tot bunica a declarat, astăzi, că fiica ei a mai avut o fetiţă, Alexandra, care a fost abandonată în spital în urmă cu 12 ani şi care între timp a fost adoptată de o familie de medici din Germania.

Arad, Rozalia Cizmas bunica fetei care s-a înfometat până la moarte

Citiţi şi:

Generaţie „oriunde în străinătate e mai bine“

Mama fetei care a murit pentru că a refuzat să mănânce: „Nu a murit de dorul meu. Nu sunt eu vinovată“

Psihologul Daniela Gheorghe: „Fetiţa putea fi salvată dacă se apela la un profesionist”

Andreea Marin Bănică despre cazul fetiţei moarte prin înfometare: „Este revoltător şi trist“

Povestea fetiţei care a murit de dorul mamei sale

UPDATE Șocant: O fetiță de 10 ani s-a stins de dorul mamei care a părăsit-o în spital. Mama spune că nu e de vină

După cazul fetiţei care s-a înfometat până a murit, Ministerul Muncii modifică legislaţia privind protecţia copilului

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite