PORTRET Daniel Mitre, tânărul arădean care îşi scrie dragostea în versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul arădean a descoperit în urmă cu câţiva ani că are talent la scris şi de atunci a început să compună şi poezii. A scris zeci de poezii, iar acum doreşte să lanseze o carte. Un tânăr din Arad a dedicat tot mai mult timp pasiunii sale pentru scris.

Profil


Născut: 27.06.1982
Studii: Liceul Mihai Viteazul din Caracal
Familie: Necăsătorit

 Pentru el nu a contat că postează materiale pe blogul personal, pe al prietenilor sau că uneori foloseşte un colţ de hârtie. Din pasiunea pentru scris a devenit şi colaborator cu diferite ziare şi reviste. În unele dintre ele a publicat şi o parte dintre poezii.


„Niciodată nu am înţeles oamenii care în momentul în care dau de greu, nu merg mai departe şi nu încearcă să lupte puţin. Eu de vreo cinci ani scriu poezii. Şi nu m-am oprit niciodată chiar dacă la noi, acest lucru nu este foarte apreciat”, a spus Daniel Mitre. Munca tânărului nu este în zadar. El nu compune poezii doar pentru sufletul lui sau al persoanei iubite, ci pentru toţi cei care doresc să le citească sau să le asculte.


Competiţie la festival


În urmă cu câţiva ani a obţinut locul trei la un festival naţional de poezie. „Am fost foarte bucuros când am obţinut acest premiu, deoarece scrisul poeziilor este un hobby, nu un lucru pe care să îl fac zi de zi şi din care să îmi câştig existenţa. În curând voi lansa şi o carte, mai exact o autobiografie”, a mai spus Daniel. Tânărul arădean a menţionat că majoritatea poeziilor sunt de dragoste.


„Mai ales în această lună, nu aveam cum să nu compun câteva poezii de dragoste. Mă inspir din viaţa de zi cu zi”,a mărturisit Daniel. Acesta a mai spus că a învăţat că persoanele din jur merită toată atenţia lui. „Am învăţat că dacă accepţi defectele unei persoane atunci poţi spune că o placi cu adevărat. Şi nu e nimic mai frumos decât oamenii care te iubesc. Care îţi arată asta cu fiecare ocazie ivită. Este o chimie pe care trebuie să o simţi. Altfel nu o să-ţi dai seama niciodată. Mereu când simt că cei de lângă mine sunt sinceri aştern pe hârtie. Viaţa poate fi aşternută în versuri”, a mai spus tânărul. Daniel are şi alte pasiuni.


Când nu scrie el îngrijeşte animalele. „M-am refugiat în dragostea pentru animale, în acţiuni de caritate, în actele constituţionale ale unor asociaţii unde îmi fac veacul, în ziarele cu care colaborez şi de un an de zile coordonez un post de televiziune”, a spus tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum sunt nopţile în care nu dormi?
Nopţile încep întotdeauna cu o cană de lapte, dulce cu miere sau puţină sare. Depinde de moment. Adorm spre dimineaţă cu televizorul aprins, după ce ore întregi am stat să scriu sau să lecturez o carte.  

Cât de mult citeşti?
Foarte mult. Mă afund în cărţile pe care le citesc. Mă identific cu personajul, cu senzaţia.

Ai animale acasă?
Toată viaţa am iubit animalele. Am o căţeluşă, o cheamă Maia şi are  doi ani. Mama are acasă cinci câini şi 11 pisici. Toţi iubim animalele. Eu am participat şi la concursuri cu Maia.

Ce-i place

Daniel Mitre adoră  să facă mâncare. De multe ori petrece ore întregi în bucătărie, unde prepară tot felul de delicatese. Iubeşte frumosul şi de aceea în multe dintre poeziile lui face referire la natură, la iubire şi la artă.



Ce nu-i place

Lui Daniel nu îi plac persoanele arogante. De asemenea, nu îi suportă pe cei care se ceartă, care ţin supărarea şi pe cei care distrug ceea ce ne înconjoară. Nu suportă nici măcar gândul ca animalele lui preferate să păţească ceva şi aici se referă în special la Maia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite