Philippe Gustin: „Prioritatea mea o reprezintă dezvoltarea economică şi culturală între cele două ţări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diplomatul a avut mai multe întâlniri la Arad
Diplomatul a avut mai multe întâlniri la Arad

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a primit marţi, vizita Ambasadorului Franţei în România, Philippe Gustin.

Alături de preşedintele Nicolae Ioţcu la întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Arad a mai participat  Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, Coralia Cotoraci rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad şi Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Judeţene A.D.Xenopol, acesta din urmă fiind şi directorul Festivalului de teatru Francofon pentru liceeni.

În cadrul dialogului cu diplomatul francez, preşedintele Nicolae Ioţcu a descris pe scurt oportunităţile de colaborare oferite de judeţul Arad pe parte de: cultură, agricultură, comerţ, logistică în transport. Astfel, au fost prezentate o serie de facilităţi oferite de Zona Liberă Arad-Curtici pentru traficul feroviar şi zona de hub pentru marfa nesupusă taxării. Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat şi prezenţa Aeroportului Arad, situat în imediata apropiere a Zonei Libere care include şi Terminalul Cargo. 

De asemenea, în cadrul discuţiilor purtate, cei doi oficiali au apreciat raporturile economice bilaterale în condiţiile în care, în judeţul Arad un număr impresionant de firme cu capital francez îşi desfăşoară activitatea.

„Prioritatea mea o reprezintă dezvoltarea economică şi culturală între cele două ţări. Marile companii franceze de renume se află în ţara dumneavoastră de foarte mulţi ani, la fel şi numeroase firme mai mici. Dar fără o dezvoltare economică sănătoasă nu pot fi finanţate alte politici. Ceea ce am remarcat aici la dumneavoastră, şi mă refer la conexiunile rutiere şi nu numai, este formidabil. De asemenea, am apreciat prezentarea dumneavoastră în sensul punerii în evidenţă a domeniilor de investiţii care, cu siguranţă, vor interesa investitorii francezi ”, a subliniat Excelenţa Sa, Philippe Gustin.

Oficialul francez s-a arătat încântat şi de faptul că la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, nu mai puţin de 70 de studenţi francezi învaţă în cadrul Facultăţii de Medicină chiar în limba lor natală, alături de alţi 450 de studenţi din zona francofonă mulţumiţi de oferta academică cât şi dotăriile cu aparatură pe care universitatea le deţine.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite