Patru puncte de trecere a frontierei noi deschise la graniţa între România şi Ungaria. Care este orarul de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se deschid patru noi puncte de trecere FOTO arhivă Adevărul
Se deschid patru noi puncte de trecere FOTO arhivă Adevărul

Începând din acest sfârşit de săptămână în judeţul Arad vor fi deschise temporar patru noi puncte de trecere a frontierei: Nădlac – Csanádpalota, Variaşu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek şi Iermata Neagră – Dénesmajor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, s-a întâlnit cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi cu primarii comunelor din judeţul Arad situate în apropierea graniţei cu Ungaria pentru a stabili programul de funcţionare a punctelor de frontieră.

„Ne doream de mult să vedem deschise aceste puncte de trecere. Prin acestă iniţiativă vom pune în valoare drumurile peste frontiera Româno – Maghiară pe care judeţul Arad şi partenerii săi din Ungaria le-au construit din fonduri europene şi care până în prezent au stat nefolosite. De asemenea, pentru locuitorii din zonă deschiderea acestor puncte de trecere va fi un avantaj. Ei vor putea astfel să îşi viziteze mai uşor rudele sau prietenii de peste graniţă fără să facă ocoluri care până acum îi costau timp şi bani”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.


Conducerea Consilului Judeţean Arad vede deschiderea temporară a acestor puncte ca fiind o primă etapă în reînodarea legăturilor între comunităţile situate de o parte şi de alta a frontierei. Acest demers va fi desăvârşit în momentul în care România va intra în spaţiul Schengen iar punctele de control la frontieră practic vor dispărea.

Cele patru puncte de trecere a frontierei au fost amenajate în ultimii ani, prin proiecte pe fonduri europene accesate în comun de autorităţile din Ungaria şi cele din România. Drumurile au fost modernizate în perspectiva intrării României în spaţiul Schengen. Prin amânarea datei aderării, contractorii lucrărilor riscau să fie obligaţi să înapoieze banii folosiţi, ca urmare a nevalorificării "produselor finite". 

Programul noilor puncte vamale:

Nădlac – Csanádpalota: duminica - între orele 8.00 şi 16.00

Variaşu Mic – Dombegyház: sâmbăta - între orele 9.00 şi 17.00

Grăniceri – Elek: sâmbăta - între orele 9.00 şi 17.00

Iermata Neagră – Dénesmajor: sâmbăta - între orele 10.00 şi 19.00.

Vă mai recomandăm:

Poliţiştii de frontieră pot elibera citaţii şoferilor pentru amenzile neplătite

17 lucrători ai poliţiei de frontieră Oradea au fost reţinuţi de procurorii DNA. Sunt acuzaţi de corupţie

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite