Panică printre locatarii unui bloc din Arad. Zeci de persoane s-au evacuat VIDEO

0
Publicat:

A fost panică pentru locuitorii unui bloc din municipiul Arad, în noaptea de luni spre marți, 13 spre 14 noiembrie 2023, când s-au trezit că ardea o anexă și flăcările puteau ajunge la apartamente.

A luat foc anexa de lângă bloc FOTO ISU Arad
A luat foc anexa de lângă bloc FOTO ISU Arad

Zeci de persoane s-au evacuat în momentul în care au văzut că a izbucnit incendiul. Pompierii ajunși la fața locului au reușit să localizeze sursa focului în aproximativ două ore.

„Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțimi, două autospeciale SMURD și două ambulanțe ale SAJ pentru stingerea incendiului de pe strada Cocorilor. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat și violent la o anexă plină cu material lemnos și rumeguș și extins la anveloparea unui bloc învecinat. Incendiul a fost localizat după aproape 2 ore de intervenție, în limitele găsite. Nu s-a propagat în interiorul apartamentelor, nici în podul imobilului, însă aproximativ 5% din acoperiș a fost afectat. Din bloc s-au evacuat aproximativ 30 de persoane, însă niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis lt. col. George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad. 

Oamenii spun că s-au panicat când au văzut fum și au luat repede ceva haine pe ei și au coborât afară. Unde au stat în frig până în momentul în care incendiul a fost lichidat. 

„Am văzut flăcările și ne-a fost frică să nu se extindă și la apartamente. Toți am ieșit afară”, spune una dintre locatare. 

Alt incendiu 

La începutul acestui an, zeci de persoane au fost evacuate dintr-un bloc cu 10 etaje din municipiul Arad în care a izbucnit un incendiu cu degajări mari de fum pe casa scării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, incendiul a izbucnit la o ghenă de gunoi aflată la etajul patru al blocului, în încăperea cu toboganul pentru aruncarea deşeurilor.

Fumul dens a ajuns până la ultimul etaj, iar o parte dintre locatari s-au autoevacuat, în timp ce alte zeci de persoane au fost evacuate de pompieri.

„Întrucât ghena este amplasată în interiorul scării blocului, fumul dens a pătruns şi în interiorul blocului, până la ultimul etaj. Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a acţionat pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul blocului“, au transmis pe atunci cei de la ISU Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite