O femeie din Arad a murit din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital arad

O femeie din oraşul Pâncota, juudeţul Arad, a murit, duminică, din cauza gripei, a confirmat, luni, Direcţia de Sănătate Publică Arad. În Arad, acesta este primul caz de deces din cauza gripei din acest sezon.

Pacienta, în vârstă de 63 de ani, care suferea de mai multe boli, s-a internat în secţia ATI  a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe data de 3 februarie, în stare gravă. A urmat tratamentul şi, chiar dacă părea că starea ei este staţionară, a murit.

"Pacienta în vârstă de 63 de ani s-a prezentat pentru îngrijiri medicale în data de 3 februarie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumopatie cronică acutizată. Asta denotă o gravitate deosebită a cazului. S-a instituit tratament antibiotic şi suportiv, iar după acesta iniţial evoluţia a fost favorabilă, însă din nefericire, şi din cauza patologiei asociate, fiind diagnosticată, de asemenea, cu leucopenie şi trombocitopenie, patologie care afectează şi posibilitatea pacientului să lupte cu boala, boala a evoluat sever, astfel încât în data de 11 februarie s-a ajuns la deces, chiar dacă s-a introdus şi terapie specifică împotriva virusului gripal", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnaţu.

Conform unor informaţii, timp de o săptămână, femeia luase tratament acasă ceea ce a considerat ea că este adecvat.

În judeţul Arad au fost conformate până în acest moment şase cazuri de gripă, toate la adulţi, inclusiv cel al femeii care a murit,  iar în atle două cazuri medicii aşteaptă încă rezultatele analizelor.

Medicii vin cu o serie de sfaturi şi recomandări pentru populaţie şi spun că vaccinul este cea mai sigură cale de a preveni gripa, iar oamenii ar trebui să consume mai multe legume şi fructe şi în niciun caz să nu ia antibiotice fără consult medical.

Din cauza gripei şi a bolilor de sezon s-au luat măsuri speciale în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, astfel programul de vizitare în secţiile de adulţi a fost redus la o oră pe zi pentru cel mult doi vizitatori pentru fiecare pacient, iar secţiile de copii au intrat în carantină.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite