O arădeancă, pusă pe drumuri din cauza CNP-ului clonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suzana Caragea a descoperit că fiul său, de 7 ani, împarte codul numeric cu alt băieţel. Singurul lucru pe care îl au în comun Suzana Caragea, din Arad, şi Adela Muntean, din Timişoara, ar trebui să fe motiv de bucurie – ambele au născut câte un fiu în 3 mai 2005, la maternitatea „Odobescu” din Timişoara.

Mai ceva ca într-o telenovelă însă, o greşeală birocratică le-a legat şi mai mult. După ani, aveau să descopere că fiii lor împart acelaşi CNP.

Totul a început când cele două femei au avut nevoie de codul numeric personal al copiilor. Aşa s-a descoperit că Rareş Luca din Arad foloseşte CNP-ul unui copil născut în aceeaşi zi cu el, în acelaşi spital din Timişoara.

„Băiatul meu, Rareş Luca Negrea, s-a născut pe 3 mai 2005, la Timişoara, când i s-a acordat,  după cum era normal, un CNP. Acum câteva zile m-a sunat mama unui alt copil, din Timişoara, care mi-a reproşat că folosesc ilegal CNP-ul copilului ei. Şi el s-a născut tot la Timişoara, în aceeaşi zi cu al meu. Acum două luni am fost chemată la casa de asigurări, că a apărut o problemă, pe numărul de CNP al copilului meu apare un alt copil, din Timişoara. Credeam că totul s-a rezolvat”, a povestit Suzana Caragea, mama copilului din Arad.

Adela Muntean, mama copilului din Timişoara, a descoperit problemele mai devreme, dar spune că ea este posesoarea adevărată a CNP-ului, din moment ce a înregistrat copilul cu câteva zile înaintea Suzanei. „Am descoperit problema cu CNP-ul, când băieţelul meu avea un an şi jumătate. Atunci am văzut că nu mi-a venit indemnizaţia. Am umblat pe la mai multe instituţii şi, o vreme, a fost în regulă. Anul acesta, când am vrut să-mi înscriu copilul la şcoală, în bazele de date el deja figura ca înscris”, a explicat femeia. În 2011, în urma numeroaselor intervenţii ale Adelei Muntean, băieţelul din Arad a primit un nou CNP, însă Suzana Caragea spune că nu a fost anunţată. Acum, arădeanca a depus acte pentru schimbarea certificatului de naştere al fiului său, cu noul cod numeric.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite