Mirosul insuportabil dintr-un oraș, potolit de Garda de Mediu. Care era cauza duhorii care a înnebunit populația

0
Publicat:

La finele lui februarie, o duhoare cuprindea un oraș din vestul țării, iar oamenii făceau plângeri peste plângeri la autorități reclamând mirosul insuportabil.

Oamenii s-au plâns de mirosul insuportabil FOTO Facebook Garda de Mediu Arad
Oamenii s-au plâns de mirosul insuportabil FOTO Facebook Garda de Mediu Arad

Incidentul s-a petrecut joi, 29 februarie 2024. Atunci oamenii au început să scrie pe pagina de Facebook faptul că nu pot ieși din casă de miros. Reprezentanții Primăriei Arad au venit cu o explicație.

Primăria Municipiului Arad vă informează că, în urma verificărilor efectuate, mirosul neplăcut care se simte în anumite zone din oraș nu are nicio legătură cu sistemul de canalizare sau alte situații care țin de mentenanța orașului. Acest miros se datorează acțiunilor de fertilizare cu îngrășăminte organice, realizate de către fermieri pe terenurile arabile din vecinătatea municipiului. Prin urmare, din păcate, nu putem lua măsuri spre remedierea situației”, a lămurit municipalitatea.

La aproape o lună de la acel incident urât mirositor, reprezentanții Gărzii de Mediu Arad au anunțat că s-au luat măsuri. O societate agricolă din Arad care a împrăștiat fertilizanți organici pe șase hectare de teren a fost amendată. Activitatea a fost suspendată până la intrarea în legalitate.

Urmare a disconfortului olfactiv resimțit în municipiul Arad în seara zilei de 29 februarie 2024,  Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-au autosesizat și a demarat în perioada imediat următoare, o serie de verificări  la societăți economice cu activitate agricolă. A fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanți organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad amplasate în zona CET -SA și DN 79 Arad-Oradea și limitrof Centurii de Nord a municipiului Arad”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu.

Mirosul venea de la un teren agricol FOTO Garda de Mediu Arad
Mirosul venea de la un teren agricol FOTO Garda de Mediu Arad

Suprafața fertilizată a fost de aproximativ 61 hectare.

După verificarea amănunțită a activității societăți , s-a constatat că aceasta nu a solicitat și nu deține Autorizație de Mediu pentru toate activitățile pe care le desfășoară încălcând și  prevederi legale privind deținerea și depozitarea substanțelor și preparatelor periculoase. S-au aplicat două sancțiuni în valoare totală de 110.000 lei, stabilindu-se și măsura de interdicția desfășurării activității pentru care societatea nu deține act de reglementare”, mai spune cei de la Mediu.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite