Ministrul Lucia Varga se va întâlni cu silvicultorii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Ana Varga, ministrul delegat al Apelor,
Pădurilor şi Pisciculturii FOTO arhivă
Lucia Ana Varga, ministrul delegat al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii FOTO arhivă

Lucia Ana Varga, ministrul delegat al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, se va afla vineri în localitatea arădeană Ineu, unde va avea o întâlnire cu conducerea Direcţiei Silvice Arad şi cu şefii ocoalelor silvice din judeţul Arad.

Cu acest prilej vor fi discutate modificările aduse de Noul Cod Silvic, după ce, la finele anului trecut, Senatul a aprobat proiectul de lege care ar urma să aducă o nouă ordine în exploatarea şi administrarea pădurilor în România.

De remarcat, că încă de anul trecut, ministrul a avut o atitudine tranşantă în ceea ce priveşte personalul silvic care tolerează sau chiar participă la furtul de masă lemnoasă. „În acest moment, Romsilva este o instituţie care trebuie reorganizată, trebuie făcută curăţenie în cadrul instituţiilor silvice, pentru că nu putem tolera ca oameni care au permis furtul de lemn să rămână în sistem. (...) Eu nu mai accept măsuri asupra personalului silvic de genul 10 la sută reduceri din salariu. De aceea am ajuns în situaţii în care pădurile din România să fie batjocorite: pentru că au fost oameni care, pentru că au permis tăieri de suprafeţe de ordinul sutelor de hectare, au primit ca sancţiune 10 la sută din salariu. Trebuie să schimbăm radical acest lucru. ( ...) Este o bătălie pe care o vom duce ani de zile, pentru a însănătoşi sistemul. Romsilva e ca un organism bolnav. Are de ales: se vitaminizează, ia tratament să se însănătoşească sau moare? Eu sunt dispusă să-i ajut, să le dau toate pârghiile ca să se vitaminizeze, să se revigoreze şi să-şi îndeplinească obiectivul pentru care a fost creat: administrarea pădurilor eficient. Administrarea şi protejarea pădurilor în România”, a subliniat Lucia Varga, la finele anului trecut, citată de Agerpres.
 

Vă mai recomandăm: Scandal pe Codul Silvic. Lucia Varga promova proiectul la Bistriţa, în timp ce Rovana Plumb îl ataca la Bucureşti

Ministrul Lucia Varga a inspectat lucrările de la aeroportul clujean

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite