Mii de persoane riscă să rămână fără căldură şi apă caldă din cauza restanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele asociaţii au restanţe de sute de mii de lei.
Unele asociaţii au restanţe de sute de mii de lei.

Lipsa locurilor de muncă, preţul mare la utilităţi sau neglijenţa au dus la situaţia ca sute de asociaţii să rămână cu restanţe la plata întreţinerii.

Unele ascoiaţii de proprietari au restanţe din luna ianuarie a anului trecut. Este vorba de 363 de asociaţii de proprietari care înregistrează restanţe la CET, unele având datorii de sute de mii de lei.

Cei de la CET fac tot posibilul pentru a-şi recupera banii. Iar, în acest sens, acceptă chiar şi plata în rate a datoriilor:  „pentru recuperarea creanţelor, societatea noastră vine în întâmpinarea clienţilor prin aprobarea, la cererea acestora, a unor grafice de plată. Astfel, datoria acumulată poate fi eşalonată la plată”.

Cea mai mare restanţă o înregistrează asociaţia de locatari a blocului G, de pe strada Barabas Bela. Această asociaţie are facturi restante de 101.243 de lei la care se adaugă 20.970 de lei, cât au fost calculate penalizările până la finele anului trecut. „Societatea va proceda la debranşarea clienţilor în cauză.

Pe lângă disconfortul creat de lipsa încălzirii şi a apei calde, pentru a fi rebranşaţi la reţeaua de termoficare, clienţii trebuie să achite restanţa sau prima rată din graficul de eşalonare, împreună cu taxa de rebranşare, care în prezent este de 503,02 lei pentru rebranşarea apei calde şi 537,17 lei pentru rebranşarea încălzirii”, anunţă reprezentanţii CET Arad.

De asemenea, există şi acţiuni în instanţă pentru recuperarea datoriilor. Este vorba despre 217 acţiuni în diferite faze procedurale pentru recuperarea facturilor restante şi ale penalităţilor.

Vă mai recomandăm: SUBIECT CERUT DE CITITORI Sute de persoane au restanţe de iarna trecută la cheltuieli

Numărul rău-platnicilor la bănci a scăzut cu peste 50.000 în primele 11 luni, dar valoarea restanţelor a crescut cu 20%

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite