La patru şcoli din Arad, niciun elev nu a obţinut media 5 la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru şcoli din judeţul Arad au avut rezultate foarte slabe la examenul de Evaluare Naţională. Niciunul dintre elevii care au susţinut examenele la aceste unităţi de învăţământ nu a avut media mai mare de cinci.

Cele patru şcoli sunt şi din municipiu, cât şi din judeţ. Este vorba despre Şcoala Gimnazială ”Ilarion Felea” din Arad, care a avut doi absolvenţi testaţi, însă au obţinut mediile 1,77 şi 3,62, Şcoala Gimnazială Peregu Mic, care a avut un singur absolvent, dar cu media 3,96, Şcoala Gimnazială Sânmartin, unde cei 13 elevi testaţi au medii cuprinse între 2,02 şi 4,62 şi Şcoala Gimnazială Vînători, unde din 18 absolvenţi, doar cinci s-au prezentat la Evaluare, dar au medii cuprinse între 3,52 şi 4,62.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad spun că la aceste patru şcoli se va face o analiză pentru a vedea motivele unei pregătiri mai mult decât precare a elevilor de gimnaziu.

În judeţul Arad, 3172 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, iar prezenţi la testări au fost 3058. Rezultatele finale arată că o treime dintre ei au primit medii sub cinci, iar ”promovabilitatea” este de 68,37%.

Vă mai recomandăm: Evaluarea Naţională 2016. Subiectele de la Matematică, rezolvate: O notă de trecere se poate lua cu uşurinţă. Nota 9, doar pentru cei foarte bine pregătiţi

UPDATE Evaluare Naţională 2016. Subiectele la Matematică, de la Capacitate. O cerinţă i-a încurcat pe elevi. Ministerul reacţionează

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite