La Arad s-au luat măsuri pentru prevenirea şi protejarea populaţiei şi a bunurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Aradului Cosmin Pribac FOTO arhivă
Prefectul Aradului Cosmin Pribac FOTO arhivă

Prefectul judeţului Arad, în calitate de preşedinte a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus mai multe măsuri pentru prevenirea şi protejarea populaţiei şi a bunurilor având în vedere avertizarea meteorologică „Cod Galben”.

Este vorba despre introducerea permanenţei la toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă; monitorizarea cu atenţie a cursurilor de apă necadastrate care sunt în administrarea primăriilor; curăţarea podurilor, podeţelor de material lemnos pentru a se evita blocajele ce pot apărea pe anumite cursuri de apă.

De asemnea, Sistemul Hidrotehnic Independent „ Crişul Alb” Chişineu Criş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş au monitorizat permanent cursurile de apă din cele 3 bazine hidrotehnice, respectiv, Crişul Alb, Crişul Negru şi Mureş pentru a se putea interveni în mod eficient în cazul în care situaţia o impune. 

Totodată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ Arad a menţinut în permanenţă fluxul informativ cu celelalte strucuturi ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Vă mai recomandăm: METEO Cod galben de furtuni şi vijelii până luni dimineaţa şi cod portocaliu de inundaţii în patru judeţe

Bistriţa-Năsăud, sub cod galben de ploi

 


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite