Ion Florin Moţ, primarul şpăgar de la Zărand, repus în funcţie de judecători

0
0

Ion Florin Moţ, primarul şpăgar al comunei arădene Zărand a revenit în fruntea primăriei, după ce judecătorii au hotărât, în cursul lunii februarie, că Moţ poate fi în continuare primar, deşi fusese prins în flagrant luând mită.

Ion Florin Moţ a fost prins în flagrant de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în timp ce a primit mită de la un denunţător, în vara anului 2013.

Denunţătorul, un om de afaceri din judeţul Bihor, a cumpărat câteva sute de hectare de teren agricol pe raza comunei Zărand. Pentru a întabula pământul, cumpărătorul a avut nevoie de mai multe documente de la primărie, documente pe care administraţia locală era obligată să le elibereze la cerere. Primarul a cerut 50.000 de euro mită pentru a da drumul actelor.

După ce a plătit 5.000 de lei şi 250 de euro, cumpărătorul s-a prezentat la DNA şi a făcut o plângere împotriva edilului de Zărand. A fost organizat un flagrant în parcarea unui complex comercial din Oradea, iar Moţ a fost prins cu şpaga de 10.000 de euro în buzunar.

Instanţa a decis că primarul va fi condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, precum şi interzicerea dreptului de a mai deţine o funcţie publică pentru 2 ani de zile. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Oradea, iar aici pedepsa primarului s-a redus la 2 ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, judecătorii au decis suspendarea tuturor pedepselor complementare, inclusiv suspendarea dreptului de a fi primar. 

După această sentinţă practic prefectul a fost obligat să-l repună pe Ion Florin Moţ în funcţia de primar.

Vă mai recomandăm: Primarul comunei Zărand, Ion Florin Moţ, arestat preventiv pentru că a primit peste 11.000 de euro mită

Croaţia: Primarul Zagrebului, arestat pentru corupţie

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite