INTERVIU Un jurnalist a devenit bărbatul cu „mâinile de aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Mitre a îmceput să adore această meserie
Daniel Mitre a îmceput să adore această meserie

Un jurnalist s-a lăsat pentru o perioadă de meserie pentru a se apuca de masaj. Acum acesta este cel mai căutat din Arad în acest domeniu, iar doamnele şi domnişoarele pot beneficia de o oră de relaxare doar cu programare.

Este vorba despre Daniel Mitre, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri.  Acum fostul jurnalist ne dezvăluie tehnicile de înfrumuseţare şi avantajele unei şedinţe de masaj. Cei care i-au călcat pragul salonului unde lucrează, de pe strada Eminescu, spun că are „mâini de aur”.

Adevărul“ În această perioadă foarte multe doamne apelează la tehnici de înfrumuseţare. Care sunt avantajele unei şedinţe de masaj?

Daniel Mitre: În primul rând trebuie să stabilim despre ce tip de masaj este vorba. Să vorbim de masajul anticelulitic, denumirea vorbşte de la sine.  Hai să stabilim ce este de fapt celulita.  Dacă mergem pe termeni medicali, celulita reprezintă un proces de degenerescenţă a celululelor subcutanate care indică un proces cronic de paniculopatie edematoasa fibro-sclerotică sau mai simplu lipodistrofie localizată, provocată de reţinerea lichidului intercelular la nivelul tesuţului celular subcutanat combinată cu o slaba circulaţie şi oxigenare locală.

Care sunt cauzele celulitei?

Aici sunt foarte multe răspunsuri. Posibila cauză este în general alimentaţia dezechilibrată, ortostatismul prelungit combinat cu lipsa activităţii fizice, dezechilibre hormonale sau chiar predispoziţie genetică.

Cum ne dăm seama că avem celulită?

Putem să vorbim de mai multe stadii. Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie. Poate cel mai simplu mod în care putem observa apariţia celulitei este apariţia „gropiţelor” sau în momentul în care stai în picioare şi observi celebra „coajă de portocală” semn că pielea nu mai este netedă aşa cum trebuie să fie. Suntem diferiţi, apatiţia celulitei poate să fie prevenită dacă suntem atenţi la principalele cauze pe care le-am anumerat mai sus.

Beneficiile masajului?   

Indiferent despre ce tehnică de masaj vorbim, este una dintre cele mai vechi terapii naturiste. El contribuie la sănatatea fizica şi emoţională, simulează şi relaxează muschii, îmbunătăţeşte  circulaţia şi favorizează vindecarea unor mari varietăţi de suferinţe. Pielea are un rol foarte important în fiziologia umană, printre care şi un receptor care preia informaţii din lumea exterioară şi le transmite mai departe creierului. Hai să stabilim care sunt efectele masajului asupra pielii: elimină cu succes celulele moarte ale epidermei, acest lucru ajută respiraţia cutanată şi sunt extrem de intensificate procesele de eliminare din organism a produselor de descompunere, masajul ajută la repartiţia sângelui în organism şi acţionează asupra intregului aparat nervos, activitatea vitală a elementelor celulare sunt extrem de mărite prin masaj.

Ştiu că eşti foarte ocupat în această perioadă şi am înţeles că eşti foarte bun în ceea ce faci. Se pregătesc doamnele de perioada estivală şi doresc să arate bine? 

Aşa este. Este o perioadă foarte plină şi mă bucur că masajul devine din ce în ce mai apreciat la nivel naţional. Nu ştiu dacă sunt „foarte bun”, în general sunt autodidact şi experienţa se acumulează în timp. Mă ghidez pe cunoştinţele acumulate în urma specializărilor făcute şi din când în când particip la cursuri care să mă ajute să-mi perfecţionez permanent tehnicile. Omul cât trăieşte învaţă.

A fost greu să îţi schimbi meseria?

Nu. Consider că o persoană obişnuită ajunge să îşi schimbe de mai mult de doua ori domeniul de activitate, într-o viata. Se întâmplă oricui, fie că este un motiv întemeiat, cum ar fi recenta criză prin care am trecut, fie că este un motiv ales total aleatoriu şi fără prea multă analiză, cum ar fi deja celebra afirmaţie „vreau ceva nou în viaţa mea”. Consider că niciodată nu este prea târziu.Trebuie doar să crezi în tine, mai mult decat o fac alţii.

Mai puteţi citi: INTERVIU Cei de peste Prut nu sunt români de mâna a doua

INTERVIU Principalul purtător de imagine al PL este încă acolo

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite