Cum arată avionul de lux închiriat de Iohannis pentru vizita în Emiratele Arabe FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Klaus Iohannis a plecat vineri într-o vizită în Emiratele Arabe Unite. De această dată, șeful statului a folosit o aeronavă de mai mici dimensiuni față de cea din deplasarea efectuată recent în Japonia și Singapore, un Gulfstream G550, de asemenea cu dotări de lux.   

Aeronava cu care călătorește Klaus Iohannis FOTO: Facebook/Boardinpass
Aeronava cu care călătorește Klaus Iohannis FOTO: Facebook/Boardinpass

Aeronava a fost închriată de la aceeași companie din Luxemburg.

Președintele României pleacă din București în vizita oficială din Emiratele Arabe Unite cu un Gulfstream G550. Avionul folosit pentru această deplasare este închiriat tot de la compania luxemburgheză Global Jet și are o capacitate de transport de 13 pasageri. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală”, potrivit informației prezentate pe pe pagina de Facebook a Boardingpass.

Iohannis nu a mai făcut o escală la Sibiu, așa cum s-a întâmplat de multe ori în mandatul său.

Președintele României va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului său arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Vizita are obiectivul de aprofundare a dialogului politico-diplomatic dintre cele două țări.

Cu ocazia vizitei oficiale, Iohannis se va întâlni cu Președintele Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

image

Recent, în contextul dezbaterilor privind o altă deplasare a președintelui Klaus Iohannis, mai mulți lideri politici au afirmat că România are nevoie de o aeronavă prezidențială.

Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile României şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială şi această discuţie să fie închisă odată pentru totdeauna”, a declarat Marcel Ciolacu.

O abordare similară a avut și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Alina Gorghiu , președintele interimar al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite