Încurajări de la oficiali: ”În România se va face agricultură modernă peste 20-25 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Arad la deschiderea celui mai mare târg de profil agricol din vestul ţării, Agromalim 2010, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu a susţinut că principala problemă a agriculturii româneşti este mentalitatea.

Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii a participat în această dimineață la deschiderea oficială a Agromalim Arad. Acesta s-a întâlnit și a discutat cu fermierii participanți la târg iar în cadrul discuţiilor dezbătându-se problemele de care se loveşte agricultura românească.

Dificultatea în obţinerea fondurilor europene este una dintre cele stringente problem ridicate de agricultori, dar și de către oficiali.
Ministerul Agriculturii acuză firmele de consultanţă că nu pregătesc bine proiectele. ”Pe de altă parte, un TVA mai mic pentru produsele agricole, aşa cum se întâmplă în alte ţări, ar ajuta mult producătorii autohtoni”, a recunoscut  Adrian Rădulescu.

Tot în cadrul acestor discuții, secretarul de stat a explicat că România nu are nici o șansă în viitorul apropiat să facă agricultură modern și performantă  și că sunt multe de făcut în acest domeniu. 

 “În România se va face agricultură modernă abia peste 20-25 de ani. Problema noastră principală în domeniul agriculturii este schimbarea de mentalitate”, a punctat Rădulescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite