Începe sezonul reducerilor: până acum şase magazine din Arad şi-au anunţat soldările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii agenţi economici au pus articolele cu preţurile reduse pe Facebook
Unii agenţi economici au pus articolele cu preţurile reduse pe Facebook

Din 15 ianuarie începe sezonul oficial şi la Arad al reducerilor în magazine care ţine până pe 15 aprilie. Controlul agenţilor economici va fi făcut de către Poliţia Locală.

Până în acest moment, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Arad, Eugenia Crainic, şase magazine şi-au anunţat soldările.  Pentru fiecare sezon numărul agenţilor economici nu a fost mai mare de 10 şi e vorba mereu cam de aceleaşi magazine.

Legislaţia mai prevede ca această campanie de soldare să fie însoţită sau precedată de publicitate, ceea ce se întâmplă chiar înainte de startul oficial al reducerilor, vitrinele magazinelor fiind pline de afişe ce anunţă procentul reducerilor de preţ.

Acestea pot fi de până la 70% sau chiar mai mult la produsele de toamnă – iarnă.

Cei de la Protecţia Consumatorului spun că trebuie să avem mare atenţie în momentul în care cumpărăm deoarece ofertele pot fi înşelătoare.

Unele magazine din Arad au început să îşi facă reclamă la produsele reduse pe Facebook.

Reguli pentru reduceri

Companiile care vor dori să-şi vândă marfa la un preţ mai scăzut vor fi nevoite să anunţe Primăriile cu privire la produsele pe care urmează să le scoată la reducere. Perioada maximă a acestor reduceri este limitată la 45 de zile.

Companiile care nu anunţă Primăria cu privire la vânzările de soldare riscă amenzi 200 şi 1.000 de lei, iar dacă nu respectă legile privind reducerile de sezon, aceste riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Ofertele disponibile la ora actuală în magazine sunt promoţii. În general, acestea se referă doar la anumite produse, iar scăderile de preţ sunt mai modeste, spre deosebire de o reducere care are ca efect "vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul", potrivit OG 99 din 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Vă mai recomandăm: Liber la reduceri în magazinele din Sectorul 1

Black Friday: Mai urmează un val de reduceri la Vodafone

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite