Imagini de la pasajul rutier din Vest. Oficialii au pus pariu că lucrările se termină într-un an și jumătate

0
Publicat:

Au apărut imagini cu lucrările care au loc la pasajul rutier care se construiește peste calea ferată Arad-Timișoara, pe șoseaua de centură a Aradului. Este vorba despre pasajul pentru care a fost pus un pariu.

Stadiul lucrărilor la pasajul de la Arad FOTO CJA
Stadiul lucrărilor la pasajul de la Arad FOTO CJA

În anul 2023, autoritățile de la Arad anunțau că va fi realizat un pasaj pe șoseaua de centură care va fi realizat de Consiliul Județean Arad, într-un an și jumătate, în condițiile în care un alt pasaj era nefinalizat de 14 ani de către statul român.

Fac un pariu riscant: construim un nou pasaj rutier peste calea ferată Arad-Timișoara, pe șoseaua de centură realizată de Consiliul Județean Arad, într-un an și jumătate, în condițiile în care un alt pasaj este nefinalizat de 14 ani de către statul român”, a fost mesajul autorităților de acum câteva luni. 

Din imaginile postate pe pagina de Facebook a instituției, se vede că pe șantier se lucrează.

Așa se progresează pe șantierul Consiliului Județean: centura Aradului. Acoperim deja o parte din pasajul peste calea ferată Arad-Timișoara, iar la podul peste Mureș, între Vladimirescu și Fântânele, avem un progres de 40%”, este mesajul postat de oficialități.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea de la zero a centurii de nord-est a județului Arad a fost dat de Consiliul Județean Arad în data de 9 octombrie 2023. Termenul de execuție este de 18 luni.

S-a pus în discuție construirea unui al treilea pasaj, care va trece peste calea ferată Arad-Timișoara și va dirija traficul, prin nord-estul județului, către noul pod peste Mureș, construit de Consiliul Județean Arad, între Fântânele și Vladimirescu.

Studiu spre avizare

La începutul lui aprilie, autoritățile județene anunțau faptul că studiul de fezabilitate al centurii de nord-est a municipiului Arad a fost transmis pentru avizare Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Mai exact, Consiliul Județean Arad va construi un al doilea inel de centură al municipiului, după ce, în iarna 2024, va finaliza complet primul inel de centură al Aradului, cu un pod nou peste Mureș, între Vladimirescu și Fântânele, respectiv pasajul peste calea ferată Arad-Timișoara.

Noua centură va face legătura între autostrada Arad-Timișoara, Drumul Național 7 Arad-Deva și Drumul Expres Arad-Oradea.

Consiliul Județean Arad a inițiat, din fonduri proprii, elaborarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru această investiție.

Așadar, prin implementarea acestui proiect se intenționează: conectarea Variantei Ocolitoare Nord-Est la Autostrada (A1) atât prin intermediul viitorului Drum Expres Arad – Oradea, cât şi prin viitoarea Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad- Est; conectarea indirectă la Coridorul feroviar de legătură strategică 6A - ramura nordică - în prezent magistrala 200; conectivitate indirectă la rețeaua aeroportuară regională - Aeroportul Arad. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite