Greva medicilor de luni, anunţată prin afişe puse în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe uşi au fost lipite afişe care anunţă greva
Pe uşi au fost lipite afişe care anunţă greva

Federaţia Sanitas a anunţat, în urma unei noi runde de negocieri la Ministerul Sănătăţii, că greva de avertisment anunţată pentru luni va avea loc, între orele 8.00 şi 10.00.

Reprezentanţii sindicatelor au avut în cursul zilei de sâmbătă o întâlnire cu ministrul Eugen Nicolăescu, însă doleanţele angajaţilor din sistemul sanitar nu au găsit răspunsul scontat. Greva de luni este una de avertisment, sindicatele sunt decise ca protestul să ia amploare. 

Luni, vor fi asigurate o treime din serviciile medicale, în general urgenţele. Persoanalul medico-sanitar care nu se va ocupa de urgenţe se va aduna în semn de protest într-un loc din spital.

Încă de astăzi, spitalele din Arad au amplasat anunţuri în diferite secţii prin care era anunţată greva de avertisment programată pentru începutul săptămânii viitoare.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis declanşarea grevei de avertisment în 25 noiembrie, între orele 8.00 şi 10.00, şi a grevei generale din 28 noiembrie, pe termen nelimitat.

Vă mai recomandăm: Ministerul Sănătăţii a început negocierile pe contractul colectiv de muncă al medicilor. Greva de avertisment în spitale rămâne luni, între 8.00 şi 10.00

Negocieri dure la Ministerul Sănătăţii. Nicolăescu încearcă să convingă sindicatele să renunţe la proteste: „Greva e o sperietoare. E ilegală!”

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite