Geta Gherman spune că după 34 de ani de învăţământ nu va mai urma o facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educatorii şi învăţătorii trebuie să urmeze o facultate în următorii şase ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă în învăţământ.

Decizia nu este privită bine de o parte dintre dascălii arădeni. Sindicatele sunt nemulţumite deoarece modificarea ordonanţei presupune ca aceste cadre didacticescoată bani din buzunarul propriu pentru a urma o facultate.

„Un profesor care a făcut Liceul Pedagogic şi are 30 de ani vechime este un meseriaş. Nu-l schimbă acum o hârtie după doi-trei ani la facultate. Sunt educatori sau învăţători care au 50 şi ceva de ani şi riscă să-şi piardă postul la câţiva ani înainte de pensie“, spun reprezentanţii sindicatului din Arad.

În judeţul Arad cei mai mulţi dascăli care nu au facultate sunt trecuţi de 50 de ani şi speră că vor ieşi la pensie şi nu vor fi afectaţi. Un astfel de caz este şi cel al educatoarei Geta Gherman, de la Grădiniţa PP 12 din Arad.

Aceasta a terminat Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad în anul 1979. De atunci, adică de 34 de ani, ea practică aceeaşi meserie şi anume aceea de educator.

Prin mâna ei au trecut zeci de generaţii. Geta Gherman se numără printre educatoarele din Arad cu rezultate desosebite. Are toate gradele didactice luate. De asemenea, în aceşti ani mereu a fost în pas cu ceea ce este nou şi s-a adaptat la cerinţe. An de an are diverse acţiuni în care sunt implicaţi toţi copiii grupei, cum ar fi cele ecologice. Este o educatoare, despre care părinţii spun că nu ar renunţa pentru nimic în lume.

„Am 54 de ani şi 34 de învăţământ. Nu cred că voi merge la facultate, deoarece sper să mă pensionez în aceşti ani. Poate doar dacă ne oferă anumite facilităţi voi urma o facultate. Colegele mele mai tinere au mers în urmă cu câţiva ani la facultate, dar la mine nu mai are rost”, spune Geta Gherman.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite