FOTO Tinerii aparţinând minorităţilor din Arad au ieşit la paradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada minorităţilor care a avut loc începând cu ora 14.00 pe traseul Palatul Administrativ - Teatrul Clasic „Ioan Slavici” - strada Meţianu - Piaţa Catedralei - Parcul Reconcilierii a scos arădenii în stradă.

Grupurile de tineri au îmbrăcat costumele populare specifice fiecărei etnii. Este vorba despre maghiari, germani, sârbi, slovaci, bulgari, ucrainieni, evrei şi romi.

Toţi au purtat cu mândrie portul popular şi au dansat şi cântat. „Este o mare bucurie pentru noi că purtăm din nou portul nostru popular. Ieşim la diferite eveniment în stradă îmbrăcaţi aşa. Ne face o deosebită plăcere mai ales că suntem admiraţi de toată lumea spune”, un tânăr maghiar.

Tinerii care au participat la paradă au fost aşteptaţi de către arădnei în Parcul Reconcilierii unde evenimentul a continuat cu un spectacol susţinut de formaţia de dansuri a Cercului Cultural Banat-Ja, formaţia de ţiteraşi din Dorobanţi, ansamblul de dansuri populare maghiare „Búzavirág” din Pecica, formaţia de dansuri trandiţionale ţigăneşti a Centrului „Curcubeul” din Arad, ansamblul Sálašan al slovacilor din Nădlac, ansamblul de dansuri şi cântece populare sârbeşti Kolo, grupul vocal ,,Lileia” (Crinul) al ucrainienilor din Târnova. De asemenea, pe scenă vor urca dansatorii ansamblului “Zărandul” al Palatului Copiilor din Arad şi formaţia “Rapsodia”, condusă de Vasile Rus.

În Parcul Reconcilierii româno-maghiare au fost amenajate standuri de prezentare a minorităţilor, standuri cu produse tradiţionale. De asemenea, nu lispesc atelierele de creaţie (pictură, artizanat).

Toate aceste evenimente care se vor încheia cu un concert susţinut Filarmonica de Stat Arad fac parte din cea de-a opta ediţie a Festivalului Minorităţilor. 

Vă mai recomandăm: Muzică, paradă de port popular şi ospăţ cu sarmale la Festivalul „Calabreaza“

Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Paradă de port popular, spectacol folcloric şi concursuri inedite la Rânca 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite