Foto: Mii de tineri au luat cu asalt Piaţa Avram Iancu. Toţi poartă măşti albe sau negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii înainte de marele eveniment
Tinerii înainte de marele eveniment

Mii de elevi din judeţul Arad s-au adunat începând cu ora 14.00, în Piaţa Avram Iancu. Ei se pregătesc pentru cel mai mare sincron antidrog. Toţi au mărturisit că participă la acest eveniment, deoarece doresc să tragă un semnal de alarmă.

Evenimentul este organizat de către Centru Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), în parteneriat cu cei de la Agenţia Naţională Antidrog şi Prefectura Arad. Evenimentul, care începe la ora 16.00 îşi propune să conştientizeze tinerii asupra riscurilor asociate consumului de droguri, precum şi solidaritatea tinerilor împotriva acestui flagel.

„Cunosc persoane de 14, 15 ani care consumă droguri. Noi ieşim în gaşcă şi sunt mulţi care ne întreabă dacă consumăm. Vrem să îi convingem pe toţi că nu este bine să se apuce. Chiar şi cei care consumă spun acest lucru”, spune Mihai Smeu.

Tineri antidrog
image
Tineri antidrog

Alături de el, la acţiune sunt prezenţi şi colegii Alexandru Scraba, Alin Lazăr, Alexandru Vlad.

Toţi sunt elevi în clasa a IX a. Cei 2.500 de tineri participanţi de la şcolile şi liceele arădene au primit măşti albe şi negre de la o celebră casă producătoare de măşti din Veneţia, precum şi 1.000 baloane de heliu. Imaginile cu acţiunea tinerilor vor fi trimise spre omologare în Cartea Recordurilor, deoarece este cel mai mare sincron organizat în materie de antidrog.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite