FOTO Întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari: cele mai îngrijite blocuri vor fi premiate şi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Primăriei, ULAL şi ai asociaţilor de propietari
Reprezentanţii Primăriei, ULAL şi ai asociaţilor de propietari

Asociaţiile locative din municipiu s-au întâlnit cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi cu responsabilii serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei. Întâlnirea de la Primărie a fost organizată în parteneriat cu ULAL pentru a discuta teme de interes pentru asociaţiile de proprietari.

A fost prezentat stadiul programului de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene.

Reprezentanţii municipalităţii au prezentat contractele de fonduri UE semnate şi stadiul cererilor de finanţare depuse de municipalitate la Agenţia de Dezvoltare Regională şi au explicat procedurile de prin care asociaţiile de proprietari se pot înscrie în program. În prezent programul peste 1300 apartamente din municipiul Arad sunt cuprinse în program, fiind semnate deja 2 contracte de fonduri UE pentru lucrări de reabilitare termică în valoare de peste 3,5 milioane euro.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a subliniat oportunitatea pe care o reprezintă  fondurile europene pentru reabilitarea termică a blocurilor «Noi la Arad am dovedit capacitatea Primăriei de atrage fonduri europene. În programul 2007-2013 toate proiectele pe care le-am depus  au fost aprobate şi finanţate. Suntem pregătiţi să valorificăm la maxim şi fondurile pentru pe care le prevede noul ciclu financiar 2014-2020.Sunt linii de finanţare atât pentru creşterea eficienţei energetice la clădirile din sistemul de învăţământ, social cât şi pentru blocurile de locuinţe. Este o mare şansă să realizăm aceste investiţii cu bani europeni nerambursabili. Lucrările de reabilitare termică au ca rezultat creşterea confortului şi reducerea costurilor pentru încălzire  dar şi îmbunătăţirea imaginii urbanistice» a declarat primarul Aradului.

O altă temă discutată a fost desfăşurarea concursului edilitar-gospodăresc « Aradul Curat », care în acest an ajunge la a patra ediţie. Municipalitatea a propus ca în perioada 1-15 iunie să se desfăşoare înscrierile asociaţiilor de proprietari.  Vizitele în teren pentru evaluare sunt propuse să se desfăşoare în cursul lunii iulie iar cu ocazia Zilelor Aradului se va organiza festivitatea unde vor fi premiate cele mai bine îngrijite blocuri, în cadrul unui eveniment devenit tradiţie.

Reprezentanţii Primăriei au prezentat şi semnificaţia Sărbătorii Vecinilor, un eveniment european la care Aradul a aderat în anul 2009. Sărbătoarea Vecinilor are loc anul acesta vineri, 23 mai. Importanţa sa pentru comunitate a fost subliniată de primarul Aradului : « Vă invit să vă alăturaţi acestei sărbători, să promovăm valorile care sunt importante pentru fiecare om şi pentru orice comunitate:  prietenie, solidaritate, întrajutorare, buna convieţuire » a spus Gheorghe Falcă.

Vă mai recomandăm: Încă o sută de blocuri intră în programul de reabilitare termică

Reprezentanţii Primăriei Arad au anunţat că 67 de blocuri, având în total 1348 de apartamente, sunt în etapa de realizare a reabilitării termice pe fonduri europene.

Şapte blocuri vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de peste cinci milioane de lei

Contractul de finanţare pentru reabilitarea a şapte blocuri de locuinţe cu ajutorul fondurilor europene a fost semnat astăzi de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite