FOTO Doar cinci primari din Arad şi-au schimbat partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig
Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului Ponta care permite migraţia aleşilor locali de la un partid politic la altul a avut ca efect, în judeţul Arad, schimbarea „cămăşii politice” de către cinci primari.

Din acest punct de vedere, al migraţiei primarilor, partidul cu cele mai mari pierderi este PDL-ul, cu doi plecaţi.
Astfel, Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig ales la alegerile locale din vara lui 2012 din partea democrat-liberalilor aa ales să se înscrie în PSD, iar unul să devină independent. 

Primarul comunei Bocsig, Ioan Florin Ciul a plecat de la PDL supărat că nu este băgat în seamă pe linie de partid. „Prea ni s-au impus toate în ultimul timp şi e de ajuns! A fost prea mult! Părerea noastră nu a mai contat. Decât să ne certăm, mai bine să plecăm. Dragoste cu forţa nu se poate! Nu vreau să comentez mai mult, că nu vreu să vorbesc de rău pe nimeni. N-a fost o decizie uşoară, dar dacă cei mari aşa au vrut, nu au mai avut nevoie de noi, ce să fac?„, şi-a motivat Ciul plecarea.

Primarul comunei Cermei, Ioan Daniel Vesa, a părăsit PDL-ul şi s-a declarat independent.
În afara primarilor din Bocsig şi Păuliş, PSD  a mai făcut o achiziţie, de această dată de la PNL. Primarul comunei Şimand, Florin Dema a părăsit PNL-ul motivând că în acest fel anumite proiecte ale comunităţii locale vor avea şanse mai mari de a fi finanţate.  „Le-am spus: vreau să mă ajutaţi cu două lucruri. Am un proiect depus pe PNDL la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea a 3,5 kilometri de drum şi o grădiniţă cu program prelungit care e la stadiul de fundaţie de patru ani de zile. Rămâne de văzut dacă voi fi ajutat”, a explicat Florin Dema.

Social-democraţii arădeni au câştigat doi primari, dar au pierdut unul, pe cel din comuna Vladimirescu, Ioan Crişan. Acesta a explicat că nu mai era acceptat la luarea deciziilor în PSD şi că în ultimii ani a fost marginalizat, motiv pentru care şi-a făcut bagajele cu destinaţia PDL.

O altă filială arădeană, în speţă cea a Partidului Conservator, a pierdut un primar. Este vroba despre primarul comunei Brazii, Ioan Vesa, care a ales calea independenţei.

Vă mai recomandăm: Cum li s-a permis primarilor să migreze înainte de interzicerea traseismului, în 2006

IPP: PD, marele câştigător al migraţiei politice a primarilor, în 2006

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite