FOTO Camera de Comerţ Italiană pentru România şi-a deschis o filială la Arad care să acopere toată zona de vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au participat şi oameni de afaceri din Arad
La eveniment au participat şi oameni de afaceri din Arad

Camera de Comerţ Italiană pentru România (CCIpR) şi-a deschis, joi filială la Arad. Aceasta va acoperi zona de vest a României şi va avea ca scop promovarea şi intensificarea relaţiilor de afaceri între companiile italiene prezente în zonă şi cele de alte naţionalităţi, precum şi aducerea de alţi noi investitori în regiune.

Inaugurarea filialei a avut loc la Teatrul de Stat Arad, la eveniment participând şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Noul sediu de la Arad îşi va desfăşura activitatea în colaborare cu sediul de la Bucureşti, focalizându-se pe dezvoltarea de servicii personalizate pentru firmele din judeţele din vestul ţării Arad, Timiş, Bihor etc.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu gazda dumneavoastră, împreună cu colegii noştri de la Camera de Comerţ Italiană pentru România. Companiile italiene chiar dacă în România nu sunt pe primul loc din punct de vedere al capitalului financiar, sunt pe primul loc din punctul de vedere al locurilor de muncă. Este prima filială deschisă în zona de vest al României şi asta ne bucură”, a declarat Adela Cristea, reprezentant al Camerei de Comerţ Italiene pentru România. 

Obiectivul principal este acela de a organiza odată pe lună întâlniri între staff-ul Camerei şi firmele din zonă. „CCIpR îşi propune să reprezinte un punct de referinţă pentru firmele italiene din zonă”, a declarat secretarul general al CCIpR, Adrian Dimache.

Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a spus că este onorat să participe la această întâlnire.

„Această filială este extrem de importantă pentru viaţa economică a municipiului Arad. Mărturisesc că este prima mea ieşire oficială la un eveniment în Arad după preluarea acestei funcţiei de preşedinte al Camerei de Comerţ din Arad şi chiar este o bucurie că pot participa la eveniment alături de doamna Adela Cristea, pe care o cunosc prin activitatea economică pe care a desfăşurat-o la nivelul judeţului. Întodeauna comunitatea italiană din Arad şi-a făcut prezenţa prin societăţile care sunt în număr destul de mare. Este o activite susţinută la nivelul judeţului, care este în beneficial nostru, al tuturor”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

La eveniment a participat şi deputatul USL Flavius Măduţa.

„Suntem astăzi mândri că şi în oraşul nostru se deschide o filială a Camerei de Comerţ Italiene. De asemenea, doresc să o felicit pe doamna Adela Cristea, pe care o cunosc de peste 20 de ani. O apreciez pentru activitatea sa de până acum. Este una dintre persoanele cele mai active din oraşul nostru în mod pozitiv şi, de aceea, cred că este o alegere foarte bună de a prelua funcţia de reprezentant al Camerei de Comerţ Italiene. Înainte de a fi om politic şi eu sunt investitor, cunosc şi ştiu greutăţile pe care le întâmpinaţi, nu din auzite, ci din propria experienţă”, a declarat Flavius Măduţa.

Camera de Comerţ Italiană pentru România (CCIpR), constituită în anul 1994, este recunoscută oficial de Guvernul italian din anul 2005. CCIpR, înregistrând peste de 200 de asociaţi, dedică o mare atenţie promovării principiilor de integrare europeană, de transparenţă şi de bune practici.

Mai puteţi citi: Investitorii italieni, dornici să deschidă afaceri în domeniul agricol în Bărăgan

Braşov: Investitori italieni, interesaţi de produsele tradiţionale româneşti

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite