FOTO Alegeri parlamentare. Colegiul 3 Senat Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie FOTO Claudia Untaru Creţu
Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie FOTO Claudia Untaru Creţu

Timp de o săptămână adevărul.ro va prezenta candidaţii pe care partidele politice au decis să-i arunce în lupta pentru un post de senator sau deputat. În judeţul Arad există şapte colegii pentru Camera Deputaţilor şi trei pentru Senat.

Pe colegiul senatorial 3, cel care cuprinde partea de Sud a judeţului se vor lupta: Dorel Popa (USL), Constantin Traian Igaş (ARD), Simona Man (PP-DD) şi Vicenţiu Almaşi (UDMR).

Dorel Popa este pastorul unei comunităţi neoprotestante din Arad. Acesta a fost primar al municipiului Arad în perioada 2000-2004. Apoi  el a ocupat funcţia de consilier municipal. În PSD a deţinut funcţia de preşedinte al filialei în perioada în care a fost primar. Este cunoscut arădenilor din perioada în care a fost edil-şef al municipiului Arad.

Constanatin Traian Igaş este actualmente senator şi a fost, în vremea Guvernului Boc, ministru al Administraţiei şi Internelor. De–a lungul timpului, Igaş a fost consilier local în oraşul Pecica, iar  mai apoi consilier judeţean. Igaş este cunoscut din activitatea administrativă, însă a fost remarcat şi în timpul în care era ministru din pricina unor greşeli gramaticale grave. De asemenea, acesta a fost acuzat de presă că ascunde o parte a averii pe care o are. Mai precis, Igaş nu a trecut în aceasta hotelul şi restaurantul pe care le deţine în Pecica.

Simona Man este preşedinte la nivel naţinal al PP-DD. Aceasta e arădeancă la origini, însă doar implicarea în politică din ultima perioadă a făcut-o remarcată în Arad.

Vicenţiu Almaşi, candidatul UDMR pentu a cest colegiu senatorial, este primarul în funcţie al comunei Dorobanţi. Este cunoscut mai mult în propria comună şi datorită experienţei în administraţia publică locală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite