Filiala din Arad a Patronatului Naţional Român a fost alături de Familia Regală a României, la un forum economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala din Arad a Patronatului Naţional Român a participat, zilele trecute, alături de Familia Regală a României, la Bălţi, în Republica Moldova, la un forum economic organizat la Universitatea de stat „Alecu Russo”.

Prima zi a fost marcată de prezenţa la dezbateri a Alteţei Sale Regale Radu Duda, Principe de România, care a subliniat încă o dată progresele făcute de cele două ţari în domeniul educaţiei, al dezvoltării relaţiilor diplomatice între ele dar şi ţările din zona ţărilor baltice.

În a II-a zi, la discuţii s-au alăturat E.S. Mihai Baciu, consulul român la Bălţi, Valeriu Lazăr vice-prim-ministrul Republicii Moldova şi Jevgenija Butnicka, ministrul Protecţiei Mediului şi Dezvoltării Regionale a Letoniei, care au subliniat rolul important pe care îl joacă Moldova în zonă şi oportunităţile majore de a investiti în această ţară şi nu în ultimul rând suportul pe care îl oferă pentru aderarea acesteia la UE.


Vizitele făcute la diverşii actori economici din zonă precum şi lansarea ghidului investiţional al Regiunii de Dezvoltare Nord şi plasarea primei pietre de temelie la Parcul Industrial Edinet vor sta la baza unor relaţii sociale şi economice mai consolidate atât între antreprenori din România şi Moldova cât şi cu cei din Lituania.

În ziua a III-a, delegaţia a efectuat o vizită la Soroca, un superb oraş aflat pe malul fluviului Nistru, unde a fost vizitată primaria, cetatea şi diverşi agenţi economici.

Prezent la eveniment, Ciprian Demeter, preşedintele Patronatului Român, filiala Arad, a ţinut să sublinieze importanţa acestui eveniment în primul rând pentru implicarea şi susţinerea Casei Regale din România, cât şi din perspectiva deschiderii de care au dat dovadă partenerii moldoveni şi letonieni în consolidarea relaţiilor diplomatice şi economice în spaţiul Europei Centrale şi de Est.

În urma discuţiilor avute s-a convenit împreuna cu Jevgenija Butnicka, ministrul Protecţiei Mediului şi Dezvoltării Regionale a Letoniei şi partenerii din Republica Moldova ca următorul forum economic trilateral să aibă loc la Riga.

Vă mai recomandăm: FOTO Principesa Margareta a României a primit medalia „Dimitrie Cantemir“ din partea Academiei de Ştiinţe

FOTO VIDEO Preşedintele Nicolae Timofti şi-a cerut scuze de la Principesa Margareta pentru incidentul jenant de la monumentul lui Ştefan cel Mare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite