Festivalul Cătlanelor a devenit tradiţie pentru oraşul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de porţii de mâncare se vor prepara şi în acest an la evenimentul organizat în cadrul „Zilelor Aradului”. Ungurii, pescarii, poliţiştii comunitari sau chiar chinezii îşi vor etala, duminică, talentele culinare pentru mii de arădeni.

Ultima zi din sărbătoarea Aradului va sta sub semnul gustului. Festivalul Cătlanelor, un eveniment devenit tradiţie, se va desfăşura în această duminică, începând cu ora 8.00 dimineaţa, în incinta Ştrandului Neptun. Dimineaţa de duminică va deschide porţile festinului cu mâncăruri grele pentru mii de pofticioşi. La cătlane, în schimb, cei mai pricepuţi se vor întinde la gătit tocăniţe, gulaşuri din carne de vită sau porc, iahnii de fasole sau ciorbă de peşte. Printre delicatesele cu care se vor putea delecta gurmanzii se numără şi tocăniţa cu vin.

În total, 24 de echipaje de bucătari din Arad, Ungaria şi Serbia se vor întrece să pregătească tocăniţă, gulaş sau papricaş, toate după reţete proprii. Acestea sunt picante şi au nevoie să fiarbă încet chiar şi cinci ore, dar la festival vor fi pregătite şi tocăniţe speciale în care un ingredient aparte va fi vinul alb. „Ingredientul secret este vinul alb, pentru că se potriveşte la tocăniţa vânătorească”, a spus Vasile Ciortea, bucătar.

Mâncare pentru caritate

Poliţiştii comunitari, care s-au remarcat într-ale gătitului şi la Festivalul Clătitelor de la Moneasa, vor încânta şi în acest an papilele gustative, de data aceasta cu o iahnie de fasole cu ciolan, pregătită ca în armată. Pe de altă parte, pescarii vor găti o ciorbă din şapte feluri de peşte, în vreme ce chinezii veniţi la festival îi vor ademeni pe pofticioşi cu tăiţei cu carne de vită. De la festinul de duminică nu va lipsi nici mâncarea ungurească.


Conform municipalităţii arădene, banii din vânzarea celor aproximativ 2.500 de porţii de mâncare vor merge către centrele de ocrotire socială. Zilele Aradului se vor încheia duminică. „Îi aşteptăm pe arădeni în număr cât mai mare la Festivalul Cătlanelor. O porţie de gulaş va costa trei lei”, a spus Marin Contraş, bucătar.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite