Doi fotografi români vor merge pe jos până la „capătul lumii” pentru a oferi copiilor internaţi la infecţioase condiţii mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi vor porni în luna martie la drum FOTO Buboi Popa Rareş
Cei doi vor porni în luna martie la drum FOTO Buboi Popa Rareş

Florin Ştefan (35 ani) şi Claudiu  Negrea (23) sunt doi tineri fotografi de evenimente din România care vor merge 900 de kilometri pe jos pentru a sprijini reabilitarea Compartimentului Clinic de Boli Infecţioase Copii din Arad. Claudiu a promovat prin imagini până acum întreg proiectul, însă a venit vremea să facă altceva.

Astfel, cei doi vor face „drumul până la capătul lumii”, cunoscut mai bine sub titulatura de El Camino de Santiago. Mai exact vor merge aproximativ 900 de km de mers pe jos pe parcursul unei luni şi ceva.

„Suntem fericiţi şi mândri că putem dona efortul nostru pe parcursul acestei luni pentru ajutorarea copiilor. Ideea în sine e ca noi să popularizam proiectul cu drag pentru viitor. Şi să atingem oamenii. Să îi convingem să dea sms-uri. Proiectul este #2pentruviitor. Plecam din sudul Franţei. Şi ajungem până la ocean. Dacă o luăm de acum 500-600 de ani e drumul până la capătul lumii. Noi aşa am vrut să o lansam: mergem până la capătul lumii pentru acest proiect. Drumul în sine e Camino de Santiago - Drumul sfântului Iacob”, spune Claudiu Negrea.

Cei doi spun că s-au cunsocut în urmă cu doi ani şi de atunci s-a legat între ei o prietenie. „Amândoi suntem fotografi de eveniment din Romania. Ne place să ne înconjurăm de lucruri frumoase şi de oameni de calitate, aşa am ajuns să ne apropiem de Anamaria Nyeki Popa şi de al ei #cudragpentruviitor (proiect care prevede reabilitarea reabilitării Compartimentului Clinic de Boli Infecţioase Copii din Arad)”, spun cei doi tineri. 

florin si claudiu

FOTO: Buboi Popa Rareş

Aceştia mai susţin că: „Ne-am decis să luam parte în proiectul #cudragpentruviitor şi am alăturat un proiect propriu şi un drum care merită facut pentru orice cauza posibilă, “drumul până la capatul lumii”. Aşa a luat naştere proiectul nostru #2pentruviitor, care începe acum, dar pe care dorim să îl ducem la urmatorul nivel în perioadele ce vor urma. Simţim că a venit momentul să întoarcem un pic din bunătatea şi norocul pe care le-am «primit» în meseria noastră de fotografi. O sa aveţi posibilitatea să fiţi alături de noi, să puneţi umărul alături de noi la finalizarea proiectului, să ne sustineţi eforturile şi să ne bucurăm împreună de faptele bune pe care le putem face. Punem la dispoziţie un număr de sms (8847 textul cu drag) şi ne dorim sa strângem cât mai multe”.

florin si claudiu

Cei doi vor pleca la drum în data de 7 Martie, când au zbor spre Franţa şi de acolo vor porni pe jos. 
Banii strânşi din sms vor merge pentru reabilitarea demisolului şi parterului Compartimentului Clinic de Boli Infecţioase Copii din Arad. Amintim că unul dintre etaje a fost reabilitat tot din bani strânşi în urma unor campanii şi donaţii individuale.

Mai puteţi citi: Femeia care renovează voluntar o secţie pentru copii în spitalul din Arad. „Au fost momente în care am vrut să dăm înapoi banii adunaţi cu greu“

Toate încasările de la deschiderea unui restaurant au fost donate pentru reabilitarea secţiei de Boli Infectioase Copii

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite