Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit în scop caritabil mii de porţii de mâncare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uica MIhai a gătit la Arad FOTO Claudia Untaru
Uica MIhai a gătit la Arad FOTO Claudia Untaru

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit ieri la Arad, pentru „Cumineţia Pământului”. Bucătarul a preparat tocăniţă de cartofi cu găluşte şi varză, în cadrul Zilelor Aradului, iar banii strânşi urmând să fie trimişi pentru cumpărarea operei lui Brâncuşi.

Procesul de preparare al mâncării a durat ore întregi.

„Am fost invitat să produc un ceaun de papricaş, are 500 de litri. O să iasă cam 2000 de porţi, un papricaş din carne de porc cu găluşte de făină albă, iar într-o tigaie uriaşă, pe care o car după mine, care are un 1,20 metri, o să fac varză cu carne de porc şi chimion. Un fel de mâncare specifică acestei zone. Secretul papricaşului este să ai ingredientele proaspete şi procesul tehnologic să fie unul îndelungat. De când aprindem focul până în momentul servirii va dura şapte ceasuri, la o tempeatură medie de 120-130 de grade. Nu depăşim.

 Amestecând mereu, condimentele dominante sunt cimbrul şi dafinul la ambele preparate”, a declarat  Uica Mihai, înainte de prepararea mâncării. S-au folosit sute de kilograme de carne, zeci de varză, ceapă, roşi şi ardei.

catlane arad

Mâncarea gătită ieri a fost gata în jurul orei 18:00, iar cei prezenţi pe ştrand s-au aşezat la rând pentru a prinde o porţie. Înainte însă între orele 13-14, arădenii au putut servi din mâncarea făcută de alte 20 de echipe.

Astfel, mii de arădeni au reuşit să guste mâncărurile preparate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Cătlanelor. Toată mâncarea gătită la ceaun a fost servită la orele amiezii în mod gratuit, doar la ceaunul de mii de porţii de seara s-au făcut mici donaţii.

Vă mai recomandăm: Cinci reţete tradiţionale din Banat de la maestrul bucătar Uica Mihai

PORTRET: Uica Mihai din Banat a hrănit 800.000 de oameni

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite