CUMPĂRĂTURI A început vânătoarea ofertelor de Paşte, în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din vestul ţării au început deja aprovizionarea pentru sărbătorile pascale în ţara vecină. Arădenii au început să dea ture în Ungaria cu trei săptămâni înainte de Paşte pentru a testa preţurile mai ieftine cu până la 20 la sută.

Supermarketurile şi pieţele din Battonya, Szeged, Bekescsaba sau chiar Mako încep să simtă fluxul de cumpărători care va creşte tot mai mult în următoarea perioadă. Pentru cei care bat drumul Arad-Ungaria înaintea sărbătorilor, cumpărăturile înseamnă bani mai puţini la produsele de bază.
„Vrem pe masa de Paşte altfel de produse, ne-am cam săturat de cele din magazinele din Arad, prezente peste tot. Am ales diferite sortimente de dulciuri  pe care nu le găsim la noi în ţară. O mare parte din masa de Paşte ne este deja asigurată cu aceste cumpărături făcute în Ungaria“, a spus Lucia Boja, o clientă din Arad, venită la Battonya.


Calitatea care face diferenţa


Clienţii sunt de părere că nu preţul face diferenţa între produsele ungureşti şi cele româneşti. „Este foarte important să găseşti ceva de calitate, nu contează foarte mult preţul. Am făcut o analiză şi am ajuns la concluzia că unele produse sunt mai ieftine în Ungaria, altele mai scumpe“, a declarat Monica Bobei, o altă arădeancă. Aceasta a fost şi de Crăciun la acelaşi hipermarket, tot pentru a se aproviziona pentru masa de sărbătoare. Comercianţii afişează anunţuri în limba română pentru  promoţii. Românii, în schimb, au antrenament: la Metro în Szeged carnea şi produsele din carne sunt ieftine, în Bekescsaba sunt la mare căutare hainele şi încălţămintea, iar la Mako, Tesco-ul e luat cu asalt pentru apă minerală şi brânzeturi.


„Românii cumpără doar produsele la reducere sau cele care sunt incluse în diferite promoţii”, a declarat Janos Szentkiraly, director de vânzări Tesco Szeged.

Românilor le place să mănânce bine şi cumpără doar la reducere.
Janos Szentkiraly, director de vânzări Tesco Szeged

Coşul unguresc de Paşte


Produsele specifice sărbătorilor pascale ajung şi la jumătate de preţ. „Colacul împletit e cinci lei, faţă de nouă lei cât e în Real la noi, şunca afumată m-a costat 13,6 lei kilogramul, iar preţul unui kilogram de carne de miel tăiat pleacă de la 14 lei”, a spus Florica Tompas, client a supermarketurilor ungureşti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite