Cum se prepară cele mai mai gustoase midii gratinate
0
Bucătarul arădean Nelu Igreţ ne dezvăluie care este secretul preparării midiilor gratinate, dar şi cum pot fi ele servite.
Acesta spune că midiile gratinate se consumă ca antreu la o masă pe bază de peşte, dar pot fi şi luate drept fel principal şi unica mâncare la o cină, daca cineva face vreo cură sau vrea să sară peste masa de seară.
Bucătarul afirmă că dificultatea de execuţie a acestei mâncări este minimă şi nu necesită o pregătire de specialitate. „Pentru o porţie, se curăţă de alge cam 20 de midii, iar acestea trebuie să fie vii, şi se consumă de obicei în lunile fără "r". Ele nu trebuie sa plutească şi nici să nu fie întredeschise. Cu un cuţit deschidem midiile, extirpam capacul, şi le aşezăm într-o tava.
Apoi, cu mare grijă, vom aşeza în fiecare midie câte puţin usturoi tăiat foarte mărunt, pudrând apoi cu puţin piper şi puţin pesmet. Apoi vom adauga un fir de ulei de măsline peste toate scoicile, iar ca un ultim salut, înainte de a le introduce în cuptor, le vom binecuvanta cu o ploaie de pătrunjel tocat mărunt”, spune bucătarul.

Cuptorul va fi încălzit în prealabil la 230 de grade, unde midiile trebuie lăsate doar şapte minute.
Acestea vor fi servite fierbinţi, însoţite de un vin alb sec sau un prosecco.
Vă mai recomandăm: Cum se prepară un adevărat deliciu al mărilor, „Gambas & Grapefruit“