Consilierii USL au depus un proiect de hotărâre pentru alocarea unui sediu Institutului Cultural Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai USL au depus la Primărie un proiect de hotărâre de prin care să fie alocat un sediu Filialei Banat Crişana a Institutului Cultural Român, instituţie regională desemnată să funcţioneze la Arad.

Anunţul a fost făcut de consilierul local Florin Galiş, cel care a depus proiectul la primărie. „Considerăm foarte important faptul că sediul Filialei Banat Criaşana a Institutului Cultural Român va fi la Arad. Din punctul meu de veder este un mare câştig, în contextul în care a pierdut în ultimii ani instituţii în favoarea Timişoarei.

De asemenea, consider că personalitatea culturală a domnului Gheorghe Schwartz (n.r. - directorul filialei) e o garanţie că această instituţie îşi va îndeplini exemplar rolul. Mai mult decât atât, în contextul în care Aradul îşi doreşte să devină Capitală Culturală a Europei, considerăm absolut binevenit faptul că Institutul are sediul în oraşul nostru”, a declarat Florin Galiş.

Şi senatorul Ioan Cristina s-a arătat preocupat de filiala Banat Crişana a ICR, mai ales că institutul este în subordinea Senatului. „În calitate de senator mă interesează ca ICR să funcţioneze mai bine decât a făcut-o atunci când a fost în subordinea Preşedinţiei. Ca fost consilier judeţean, fac apel la administraţia judeţeană şi la foştii mei colegi să sprijine şi ei funcţionarea ICR la Arad", a declarat senatorul Ioan Cristina.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite