CNAIR a suspendat licitațiile pentru cele trei loturi ale Drumului Expres Arad-Oradea. Care este motivul

0
Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a suspendat licitațiile pentru cele trei loturi ale Drumului Expres Arad-Oradea. Valoarea proiectului este de 11,7 miliarde de lei.

Termenul de execuție este de 24 de luni FOTO CNAIR
Termenul de execuție este de 24 de luni FOTO CNAIR

Termenul de execuție este de 24 de luni. Pentru lotul 2, termenul de depunere a ofertelor era 9 mai, însă în aceeași zi, CNAIR a suspendat licitația pentru a răspunde solicitărilor de clarificare.

Pentru primul lot Oradea – Salonta (37 km), licitația este suspendată după ce Strabag a câștigat contestația la CNSC, iar pentru lotul 3 licitația este suspendată de o lună, tot pentru clarificări.

La lotul 1, în lungime de 33,7 km, se adaugă drumul de legătură dintre DN 79 și Salonta, de 5,3 km. La lotul 2, de 39,7 km, se adaugă drumul de legătură până la granița cu Ungaria, de 10 km, iar la lotul 3, în lungime de 47,07 km, se adaugă drumul de legătură cu zona industrială Arad Vest, de 2,9 km.

Trei noduri 

Proiectul prevede trei noduri importante pentru județul Bihor, după cum urmează: nodul rutier din Oradea, drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, respectiv drumul de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km. Lungimea totală a drumului va fi de 138 km. Acesta va cuprinde 86 de poduri și pasaje, iar lucrările sunt împărțite în trei loturi: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad.

Cel mai lung lot de drum expres lansat în execuție

Lotul 3 al drumului expres Arad-Oradea se desfăşoară în totalitate în județul Arad, având o lungime de 47 de kilometri şi fiind cel mai lung lot de drum expres lansat în execuție în România. Lotul 3 al expresului are o valoare cuprinsă între 3,5 și 4 miliarde lei.

Potrivit caietului de sarcini, viitoarea şosea este cuprinsă între localitatea Zerind, ocolește municipiul Arad pe partea de nord-vest și intersectează DN 7 la conexiunea cu A 11. Pe traseu vor fi construite 29 de poduri și pasaje, iar cel mai lung este pasajul de 591 metri peste Magistrala 200 București-Curtici.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite