Circulaţia TIR-urilor pe teritoriul Ungariei, restricţionată în weekenduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-urile au restricţie în weekenduri
TIR-urile au restricţie în weekenduri

Vameşii unguri nu mai vor în weekenduri automarfare mai mari de 7,5 tone care să tranziteze vama. În urma unei întrevederi de frontieră cu vameşii arădeni, ungurii au spus stop TIR-urilor cu gabarit depăşit.

Conform doleanţelor vameşilor maghiari, în perioada 5 martie- 1 iulie, de sâmbătă, ora 23.00, până duminică, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei nu este permisă circulaţia automarfarelor cu masa maximă autorizata mai mare de 7.5 tone. Mai mult de atât, după 1 iulie, în acelaşi interval de timp, TIR-urile care depăşesc 7,5 tone vor putea tranzita vama, dar doar până la prima parcare de pe teritoriul maghiar.

„Excepţie de la această regulă fac automarfarele care transportă carne proaspătă sau congelată şi produse din carne, flori, plante, animale vii, lapte  proaspat  şi  produse  lactate,  în general alimente  perisabile,  deplasarea în gol dacă se face dovadă că merge după produsele enumerate mai sus şi în cazul calamităţilor naturale sau pentru înlăturarea unor pericole”, a spus Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite