Cine poate beneficia de programul Prima Conectare la Apă și Canalizare. Orașul din România unde a fost aprobat de curând

0
Publicat:

Programul Prima Conectare la Apă și Canalizare se pare că prinde conturi, deoarece în Vestul României au fost anunțat faptul că zeci de gospodării vor beneficia de utilități.

Doar anumite categorii pot beneficia de acest program FOTO arhivă Adevărul
Doar anumite categorii pot beneficia de acest program FOTO arhivă Adevărul

Programul Prima Conectare la Apă și Canalizare se pare că prinde conturi, deoarece în Vestul României au fost anunțat faptul că zeci de gospodării vor beneficia de utilități.

Este vorba despre 73 de gospodării din Nădlac, orașul aflat la intrarea, respectiv ieșirea din țară.  

Astfel, programul Prima Conectare la Apa și Canalizare în județul Arad a fost aprobat, iar în Nădlac 73 de gospodării vor beneficia de acest program.

 „Acest program vizează familiile și persoanele singure cu venituri mici care pot beneficia de bani de la stat, mai precis, până la 1.900 de euro, pentru racordarea ori branșarea propriei gospodării la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare. Astfel cele 73 de familii sau persoane singure din Nădlac care și-au depus dosarul la primărie vor beneficia în curând de branșarea/ racordarea la sistemul public de alimentare cu apa și/sau canalizare” a transmis primarul orașului Nădlac, Ioan Mărginean.

De asemenea, acesta mai precizează faptul că, Compania de Apă Arad se va ocupa în continuare de procedura de branșare/ racordare a gospodăriilor declarate eligibile.

Subliniez că programul se poate aplica doar în zonele în care există deja rețele pentru alimentarea cu apă sau canalizare”, a mai declarat primarul.

Când au fost lansate ultimele runde 

Amintim faptul că în urmă cu un an, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat lansarea celei de-a doua runde de atragere de fonduri în cadrul Programului Prima Conectare.

Era anunțat faptul că în perioada 26 mai 2023, ora 10:00 – 26 iunie 2023, ora 23:59, în limita bugetului alocat, se desfășoară a doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR.

Pentru că probabil nu au fost suficiente cereri, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a hotărât să prelungească a doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului ,,Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR.

Astfel, noul termen a fost data de 26 iulie 2023, până la ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare. 

În luna noiembrie a anului trecut, Programul Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat data la care va începe cea de-a treia rundă de atragere de fonduri în programul ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite