Ceapa verde, leguma care face minuni încă de pe vremea lui Tutankhamon. Te scapă de răceală, de indigestie şi de insomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceapa verde, la fel ca şi cea albă sau roşie, este considerată un important tratament în anumite afecţiuni. Partea medicinală a cepei verzi, este tulpina, despre care se consideră că are efect antipiretic, expectorant, antibacterial şi antifungic. Este eficientă împotriva răcelii, a durerilor de cap, a indigestie şi, de asemenea, împotriva insomniei. Bulbul alb conţine multă glucoză.

Ceapa verde este folosită ca tratament tradiţional împotriva răcelii, creşte pofta de mâncare, ajută la prevenirea diareei, inhibă creşterea celulelor canceroase, în special a cancerului de colon. Ceapa verde conţine vitamina A şi C. Despre partrea albă se spune că are de asemenea şi calciu.

Nutriţionistul arădean Elena Bodea spune că proprietăţile cepei care ne fac să-i iertăm mirosul urât sunt: antiinflamatoare, antibiotic, antitumoral, expectorant şi bactericid, hipoglicemiant, protector al sistemului cardiovascular, diuretic şi antireumatic, laxativ, digestiv, vermicide.

„Ceapa este o legumă cu un conţinut mare de fibre, atât solubile (pectine), cât şi insolubile (celuloza). Fibrele solubile reduc absorbţia intestinală de zahăr şi colesterol. Fibrele insolubile ameliorează constipaţia, dar pot provoca indigestie şi balonare la persoanele cu sensibilitate digestivă”, a declarat nutriţionistul arădean.

Cum scăpăm de durerile în gât

De exemplu, pentru dureri în gât se taie partea albă a cepei în bucăţi şi se pune într-un săculeţ de pânză. Acesta se ţine despupra aburilor pentru a crea o compresă caldă. Compresa se pune pe gât. De asemenea, acneea, poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţoniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile.

Când glicemia este mult prea mare trebuie consumată zilnic ceapă verde. Totodată, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea.

Ceapa verde este folosită pentru proprietăţile ei curative de mii de ani, dovezile care demonstrează asta fiind găsite pe o tablă cu inscripţii sumeriene datând de peste 4.000 de ani. De asemenea, la mormântul lui Tutankhamon au fost găsite resturi de ceapă, demonstrându-se apoi că în Egiptul Antic ceapa verde era considerată un simbol al vieţii eterne, fiind cultivată atât ca plantă medicinală, cât şi ca legumă ori condiment.

Vă mai recomandăm:

Reţete pentru Postul Paştelui: roşii coapte cu ceapă verde

Metode simple pentru a combate astenia de primăvară

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite