Călin Bibarţ, primarul PNL al Aradului, negociază trecerea la PSD (surse)

0
Publicat:

Primarul municipiului Arad, liberalul Călin Bibarţ, negociază trecerea la PSD, pentru a candida pentru un nou mandat din partea social-democraților, după ce în ultimele zile mai mulţi aleşi locali au făcut deja acest pas. Liderul organizației județene PNL Arad, Gheorghe Falcă a spus că Bibarț a fost deja validat de Biroul Permanent Naţional al liberalilor.

Călin Bibarţ ar urma să decidă în această săptămână dacă trece la PSD Foto: Athivă
Călin Bibarţ ar urma să decidă în această săptămână dacă trece la PSD Foto: Athivă

În ultimele săptămâni, zvonurile privind trecerea lui Călin Bibarţ la PSD, pe fondul neînţelegerilor mai vechi pe care le-ar avea cu liderii PNL Arad, s-au înmulţit, însă nicio parte implicată nu a dorit să facă declaraţii oficiale.

Surse din PSD Arad au declarat însă, pentru Agerpres, că aceste negocieri există şi că un prim termen pe care Bibarţ l-a primit pentru a lua o decizie a fost duminică seara. Totuşi, acest termen a fost prelungit cu câteva zile, astfel că actualul primar al Aradului ar urma să le ofere un răspuns final social-democraţilor în această săptămână.

Conform surselor, dacă Bibarţ acceptă trecerea la PSD, el va fi candidatul formaţiunii la Primăria Arad la alegerile din iunie, dar va prelua şi preşedinţia organizaţiei municipale a PSD.

Contactat de sursa citată, preşedintele executiv al PSD Arad, Florin Tripa, a spus că în acest moment nu poate confirma şi nici infirma informaţiile legate de negocierile care au loc.

La rândul său, preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, nu a dorit să comenteze eventuala plecare a lui Bibarţ, precizând că din punctul de vedere al liberalilor, actualul primar este candidatul oficial pentru un nou mandat.

"Domnul Bibarţ a participat la Colegiul Director când a fost votat candidat şi a fost validat de Biroul Permanent Naţional al PNL", a spus Falcă.

Primarul Călin Bibarţ nu a putut fi contactat pentru a oferi declaraţii.

Pe de altă parte, în ultimele zile mai mulţi aleşi locali din PNL au trecut la PSD. Preşedintele PSD Arad, Mihai Fifor, a declarat că "odată cu apariţia ordonanţei de urgenţă care le permite consilierilor locali, viceprimarilor şi primarilor să aleagă un alt partid decât cel din care fac parte pentru a candida pentru alegerile locale, sigur că sunt mai mulţi colegi din Arad care şi-au arătat dorinţa de a veni către PSD fără a-şi pierde mandatele".

"Viceprimarul cu atribuţii de prima de la Gurahonţ, Daniel Blaj, a decis că va continua alături de PSD şi va candida pentru un mandat de primar la Gurahonţ din partea PSD. De asemenea, viceprimăriţa de la Bârsa, Luminiţa Toma, a decis că părăseşte PNL şi va candida pentru un mandat de primar. În aceeaşi situaţie suntem cu viceprimarii de la Brazii şi Şilindia (ambii PNL - n.r.). E o perioadă în care fiecare îşi defineşte opţiunea şi până la depunerea dosarelor probabil vom mai vedea astfel de mişcări", a declarat Mihai Fifor.

În tabăra PNL, până acum şi-a anunţat trecerea de la PSD primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin.

Referitor la eventuala plecare a lui Călin Bibarţ, presa locală a scris cu mai multe ocazii despre neînţelegerile pe care le-ar avea cu liderii judeţeni ai PNL, pe care nicio tabără nu le-a negat public. Totodată, în poziţiile publice din ultimele luni, Bibarţ nu s-a asociat cu PNL şi nu a mai participat la conferinţele de presă ale partidului, nici la cea în care a fost anunţat drept candidat.

La mijlocul anului 2019, Călin Bibarţ era viceprimar când a preluat funcţia de primar, deţinută până atunci de Gheorghe Falcă, care renunţase la mandat pentru că a fost ales europarlamentar.

La alegerile din toamna anului 2020, Bibarţ a obţinut 14.613 voturi în cursa pentru Primăria Arad, fiind cu 2.738 de voturi în faţa principalului contracandidat, senatorul Adrian Wiener (USR PLUS).   

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite