Cabinetele medicale din şcoli, inspectate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Falcă alături de Claudia Macra, în inspectie la cabinete FOTO Claudia Untaru
Primarul Falcă alături de Claudia Macra, în inspectie la cabinete FOTO Claudia Untaru

Cabinetele medicale din mai multe unităţi de învăţământ din Arad au fost ispectate de către primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, împreună cu responsabilii din Primărie, în vederea evaluării  stării acestora şi a necesarului de dotări şi lucrări de modernizare în continuare.

De la preluarea de către Primăria Arad, din anul 2010  cabinetele de medicină şcolară au intrat într-un program general de modernizare, pentru a putea asigura elevilor arădeni servicii medicale în condiţii optime. O atenţie specială s-a acordat cabinetelor de stomatologie din şcoli, preluate cu echipamente vechi de zeci de ani, unde a fost nevoie de alocarea celor mai mari fonduri pentru aducerea la standarde actuale.

 O parte din acestea au fost deja dotate cu unit-uri moderne în ultimii doi ani iar în acest an vor primi echipamente noi cabinetul stomatologic de la Şcoala gimnazială  Mihai Eminescu şi cel care va funcţiona la noul Colegiu Naţional de Informatică, unde spaţiul este în curs de amenajare.

Pentru reprezentanţii Primăriei, vizita a fost  şi prilejul de a verifica respectarea progamului de funcţionare al cabinetelor, care ar trebui să asigure asistenţa medicală pentru elevii arondaţi inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare. Personalul cabinetelor care au fost găsite închise fără motive legale va fi sancţionat disciplinar.

În unităţile de învăţământ din Municipiul Arad funcţionează 46 cabinete medicale de medicină generală (32 în şcoli şi 14 în grădiniţe) şi 6 cabinete medicale de stomatologie. Acestea asigură asistenţă medicală pentru peste 26 de mii copii şi preşcolari care sunt cuprinşi în învăţământul preuniversitar. La cabinetele de medicină şcolară sunt angajaţi 60 de asistenţi medicali, 8 medici de medicină generală şi 6 medici dentişti.

Vă mai recomandăm: Cabinet de somnologie: medicii îţi fac investigaţii numai după ce adormi. Aici poţi afla dacă ai apnee în somn, o boală cu consecinţe extrem de grave

14 cabinete medicale şcolare noi în şcolile din Târgovişte

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite