Biroul de Rentă Viageră trece în subordinea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii trebuie să ştie că începând de mâine, Biroul Judeţean de Rentă Viageră Arad va trece în subordinea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad. Sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  este pe  strada Fraţii Neumann, nr. 10.

Arădenii trebuie să ştie că începând de mâine, Biroul Judeţean de Rentă Viageră Arad va trece în subordinea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad.

Până acum, această activitate a fost desfăşurată de birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă aflat în subordinea Agenţiei Domeniilor Statului.

Decizia vine în urma aprobării ordonaţei de urgenţă privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia. De precizat că, APIA Arad a preluat doar activitatea Biroului de Rentă Viageră, nu şi personalul.

„Odată cu preluarea activităţilor de rentă viageră, rentierii se pot prezenta la APIA Arad începând cu data de 1 martie 2011 pentru vizarea carnetelor de rentier agricol”, spune prefectul Călin Bibarţ.

Acesta mai face precizarea că rentierii agricoli ale căror carnete de renteri au fost vizate de către birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, în perioada 01-27 ianuarie 2011, rămân valabile, iar renta agricolă viageră va fi plătită de către APIA.

Până acum reprezentanţii Agenţiei Domeniilor Statului Arad au vizat 1600 din cele 3800 de carnete de rentier agricol.

 Infomraţii se pot obţine la numărul de  telefon 0257/250.540. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite